Mot Jönköping

Dags att bege sig mot Jönköping och dagens shopping. Kameran är med så ska försöka komma ihåg att ta lite bilder.

Fler uppdateringar blir det senare i eftermiddag hoppas jag.

Ha en superbra lördag allesammans =)

Ut i stallet

Nu ska jag ta på mig ett par varma strumpr och sen gå ut i stallet och göra iordning boxarna som fölstona står i. Vi har de fortfarande inne. Nu har det ju verkligen varit skitväder de sista dagarna. Men blir det bra väder så ska de två äldsta få vara ute nattetid. Stallet måste tvättas också.

Mockningen lär ta tid idag för igår gick de in tidigt eftersom det regnat och blåst hela dagen.

Vi hörs innan jag åker till stan, om det inte blir för stressigt.


Vi har halm i boxarna

Idag ska shoppas!!!

Snart ska jag iväg till stan. Men innan dess ska jag fixa stallet och duscha. Sen tar jag Vera och styr mot staden.

Finns en hel del på inköpslistan. Vi får se vad jag hittar. Hade varit trevligt med sällskap. Ska dra iväg ett mess till Lisa tror jag.

På Ö&B ska jag kika på pärmar, dammsugare, tvättmedel och såpa. Även färg, som behövs till golvlisterna och trösklarna. Tvättställ tror jag att de har där också. Måste ju tvätta alla nya badlakan och påslakansset.

Sen har jag tänkt smita in på Erikshjälpen också. Kika ifall de har några sängbord eller garderober. Kan mycket väl hända att jag hittar något annat kul.

Bergmans och Mio ska jag också ära ett besök. Säng och soffa och kanske även garderober. Icke att förglömma IKEA! Ska höra hur lång leveranstid det är på soffan jag vill ha.

Sen blir det K-rauta, Byggmax, Colorama och färgbutiken på A6, det ligger en vid Ica Maxi också. Ska kika på färg, tapeter och golvlister.

Hinner jag med allt idag tror ni? Det blir tajt, speciellt eftersom jag inte direkt brukar ha bråttom när jag är på shoppinghumör!

Nu ska jag kika på reklamblad!

Solen SKINER

Ja, hör ni? Solen skiner!!!


Jag har svarat på kommentarer och kikat runt på lite av mina dagliga bloggar. Jag tycker att Kenza, Tyra och Blondinbella börjar tappa av. De är inte alls så intressanta längre. Synd. Blondinbellas blogg tycker jag har varit riktigt bra med en hel del inspiration. Tyvärr verkar det tappa av. Kanske får leta reda på några nya bloggar istället. Sen följer jag mest mina vänners och bekantas bloggar. Kul att veta vad som händer i deras liv, trots att man inte träffas så ofta.


God morgon uppehållsväder!!!

Ja, faktiskt så regnar det inte idag. Visst är det molnigt ute. Men det får vi väl leva med antar jag. Hoppas på att få lite mer sol på min semester. Lite trist om det ska regna 3 av 4 veckor och jag var sjuk den första.

Nu fick jag sällskap i sängen av Muffins som tänkt att håra ner mitt täcke tror jag.

Batteriet till kameran är laddat och klart. Minneskortet är tömt. Så idag ska jag försöka ta mycket bilder.

Go natt

Nu ska jag sova. Huvudvärken börjar släppa efter ett par alvedon. Tog en klunk hostmedicin för den irriterande hostan som gjorde sig påmind såhär på kvällskvisten.

Natti natt, sov så gott allesammans!

Operation flytta hemifrån påbörjad

Japp. Det var inga större fel på huset. Vi ska tapetsera om ett rum, måla hallen och så blir det nog ny färg i det andra rummet också. Funderar på en fondvägg i något av rummen. Vi får se. Alla golvlister och trösklar ska väl målas också. Så nu har jag en massa att fixa och trixa med =).


En ganska dålig bild, men man ser att vi börjat riva tapeterna =)

Jag och mamma har varit borta i huset i några timmar och rivit ned tapeten i ett rum. Och sen tvättat alla skåp och lådor i köket. Tror inte det hade spelat någon roll om det var helt nybyggt, jag hade velat tvätta och städa i alla fall. Och de hade inte varit supernog med städningen. Kylen var ganska mycket fläckar kvar i.


En till bättre bild

Sen diskade vi en massa av porslinet jag köpt på mig. Så allt står på köksbänken. Vill se allt framför mig innan jag bestämmer var varje sak ska stå.


Bild på diskbänken, lite av de fina kökstapeterna syns

Tyvärr så tog batteriet i kameran slut. Riktigt irriterande kan jag lova. Men jag har det på laddning över natten nu. Så imorgon ska jag ta lite fler bilder. Blir kanske även utsida då om vädret tillåter. Har några flyttkartonger till som ska bort. Bla en med kökssaker - som väger bly...


På baksidan av de vita lapparna står allt som finns i lådorna... Pedant och kontrollbehov??? Maybe!

Imorgon ska jag in till stan och spana på säng, soffa, garderber, tv och annat smått och gott. Ska bli jättekul, var evigheter sen jag var i stan (mina mått räknat). Har ju varit fullt upp med hästar och jag har varit sjuk. Imorgon ska jag nog skura av badrummet och plocka iordning i skåpet där.


Vad mycket skit man samlar på sig

Tänkte börja röja lite i badrummet. Jag har hur mycket saker som helst där. En del grejer är från högstadiet... Säkert att man vill använda läppglans som är 8-10 år gammalt. Ska bli skönt att rensa och slänga!!!

Like a prayer

Spelar Like a prayer på Spotify, kanske dags att byta låt snart???


Noll inspiration

Sitter i sängen med datorn i knäet och har ingen inspiration att göra något. Har lite saker kvar att packa, men tycker att kartongerna är för stora...

Borde verkligen sortera bland alla kläder. Men motivationen till det då?

Hallå solen!!! Var är du, du är saknad som få!

Imorgon tror jag att jag ska ta mig en shoppingtur till staden! Kika på sängar, soffa och garderob. Kanske kika på en TV också.


En gammal favoritbild! Fotad av Linnea på Teneriffa, redigerad i Photoshop.

Tips till matlagningen

Som sagt så blev det tacos igår. Hittade en ny tacokrydda (jag har inte uppmärksammat den i alla fall). Extra hot, värt att pröva tänkte jag, men vågade bara köpa en påse. Så det blev en vanlig också. Och vet ni, supergott, lite starkt. Men stark mat är gott, och sällskapet var nöjda och belåtna. Så jag ska väl överleva matlagningen också. Bara se till att börja innan man är alltför hungrig så funkar det nog prima!


God morgon i höstrukset

För det är precis vad det är. Det regnar och är mulet, grått och trist. Sommaren ser vi inte skymten av. Tråkigt, tråkigt. Tydligen ska det fortsätta såhär? Var tog den där El-nino värmen vägen som meterologerna lovade hela sommaren? Jag ogillar att jag bara fick knappt en veckas soligt väder på semestern i så fall. Och då mådde jag inte ens helt okej. Tråkväder för fölungarna också. Som blir så blöta.

Aja, fördelen är att man får lite gjort inne. Ska fortsätta packa lite nu! Hoppas kunna flytta bort en hel del saker, och det påminner mig om att jag glömt köpa diskmedel =( attans också, skulle köpa det igår tänkte jag men jag var så inne i vad jag skulle ha till tacosen!

Tacos blev det

Nu väntar jag bara på matsällskapet som skulle varit här för tio minuter sen. Ska snart ringa och jaga på dem. Köttfärsen står i ugnen och håller sig varm, så det är funkar ju bra. Men jag är hungrig.

Lyssnar på Spotify så länge. Tv systemet är för avancerat för mig... Annars hade jag nog spelat lite bilspel för att få tiden att gå ;)

And I'm on my way

Nu ska jag åka. Funderar på om jag ska fixa någon god kvällsmat? Jag är hungrig igen. Igår var jag sugen på hamburgare, idag tacos. Får se om jag orkar med något sånt? Det finns en påse med chips som väntar också. Men det får nog bli en annan kväll. För jag har på känn att herrn blir sen idag också. Själv tänker jag mysa ner mig i soffan eller sängen tror jag =).

Vi hörs kanske senare! Annars får ni ha en toppenkväll. Hörs imorgon =)

Lite till bilder

Slänger in lite till bilder.






Förlåt gumman, men den här bilden var nog lite grann felögonblick *asg*


Vänner =)

När jag är med mina vänner kan vi hitta på en massa barnsliga galna saker! Underbart att man kan larva sig utan att bli klassad som helt korkad...




Lite inredningstips


De här söta örngotten köpte jag för nåt år sedan på Gekås i Ullared - snart dags att inviga!

Tråkväder!!!

Det bara fortsätter att regna, inte alls sådär spännande... Imorgon får det väldigt gärna vara uppehåll! Ska snart ta in hästarna och sen ska jag nog ta en dusch. Fixa iordning mig och åka iväg. Ikväll måste det bli tidigt. Det har varit sena kvällar hela veckan och sen upp tidigt. Man orkar inte det riktigt. Men igår tog nog priset, tror att klockan var närmare två när vi somnade. Jag vågade inte titta... Seg som sjutton imorse i alla fall.


Städar för fullt

Storröj! Men just nu ser det ut som en flygplanskrach... Hjälper mamma att plocka ner en massa saker från vinden. Nu när det snart är två extra rum lediga så är det smidigare att gå igenom alla saker som finns under vårat tak. Tur att jag bara sover i min säng ibland. För nu är det snart fullt här inne. Haha, alla mina lådor försvinner ju förhoppningsvis imorgon.

Tror att det får bli lite mat nu. Stekt potatis, ägg och bacon. Det låter väl smaskens =)

Nu borde jag lämna datorn en stund

Har svarat på kommentarer och kikat runt lite. Ska ta tag i sorteringen av mina kläder!

Sätter igång Spotify som bakgrundsmusik!!!

Dags för lite pyssel

Nu har jag powernappat (stavas det så?). Sen vet jag inte om man kan kalla det powernap heller för jag har sovit i typ 1½ timme. Men det var skönt och välbehövligt. Ikväll får det bli sängen tidigt så jag orkar med att flytta saker och fixa imorgon. Men jag drömde de mest konstiga sakerna nu? Haha, kändes väldigt verkligt. Men det är väl det drömmar ofta gör.

Nu ska jag ta tag i lite städning och pyssel här. Hade väldigt gärna velat packa ner mina kläder MEN jag måste fixa garderober först. Hoppas kunna ordna sånt i helgen.

Imorgon vid ett besiktar vi huset!!!

God morgon

Jag är JÄTTETRÖTT idag. Det blev alldeles för sent igår, och har så blivit de senaste dagarna. Det i kombination - upp tidigt tar ut sin rätt. Så lite till sömn nu hade inte suttit fel. Tror jag ska ta en liten nap sen när Beauty och Kickan är inne och torkar.

Så det regnar ute, det började sent igårkväll. Var superfint väder när jag anslöt mig till Nicklas och Manne men när vi tittade ut genom portarna så hade det börjat regna. Trist! Hade gärna haft lite mer sol att ligga och pressa i!

Men idag blir det istället lite pyssel inne. Har en del saker som ska packas och borde ta tag i sortering av kläderna. Kanske tradera? Men jag har inte tagit mig tid att sätta mig in i hur det fungerar? Kanske skulle ta en titt där nu.

Som sagt flytt på fredag

Berättar mer när allt är klart. Och jag kan ta lite bilder på huset. Skulle väl iofs kunna ta något när jag åker förbi, men det känns lite konstigt, haha.

Det är ett hus med två rum och kök och ett stort badrum. Under huset är det ett dubbelgarage...

Kommer nog bli super. Så i helgen och nästa vecka lär det bli en del shopping!!! Jag behöver en säng till att börja med, en soffa och en tv. Microvågsugn kan jag inte vara utan... Men jag har sparat mycket av övertidspengarna på ett speciellt sparkonto. Så det ska nog inte göra alltför ont att shoppa loss lite. Jag har faktiskt varit väldigt duktig det sista och inte impulsköpt en massa grejer.

Jag hoppas att jag ska hinna med att blogga en hel del om flytten och visa mycket kort. Men det lutar åt att jag hoppar internet till att börja med. Så datorn får väl bo kvar hemma hos mamma och pappa. Jag behöver lite avvänjning i alla fall. Ibland blir det för mycket av det goda...

Och nu har tiden runnit iväg igen. Måste bege mig!

Vi hörs kära läsare. Ha en superkväll och glöm inte att lämna ett avtryck i kommentarena =)

Mot annan destination

Nu är allt klart här hemma. Bara Beauty och Kickan som ska få komma in så ska jag nog kunna bege mig sen. Ska gå in en sväng på konsum innan det stänger tänkte jag, så kan inte åka alltför sent. Så det är dags att rappa på lite.

Varmt och skönt

Är det ute. Jag och mamma har fixat lite med hagarna, har en del kvar innan allt är klart, men sen ska det förhoppningsvis vara lite smidigare än vad det är just nu, när vi får leda hästar hit och dit.

Ska nog lägga mig en stund i solen nu. Bättra på brännan lite till =)

Flytt på fredag

På fredag besiktar vi huset och sen ska det väl bara vara att flytta in. Har ju tänkt att tapetsera ett av rummen, som katten använt som klösbräda. Men det gör vi på en kväll. Spännande!!!

Så på fredag får mitt bord och mina stolar ett nytt hem.

Morgontur med flugor som sällskap

Fy vad med flugor jag och Loppan hade som sällskap idag när vi var ute på en morgontur. De surrar väldigt irriterande i öronen kan jag lova. En STOR broms jagade oss emellanåt också. Loppan gick i alla fall riktigt bra. Så nu gäller det bara att hålla sig frisk och fortsätta hålla igång ridningen varje dag. Så han kan säljas till hösten. Ska börja hoppa om några veckor tänkte jag.



Nu ska jag gå ut och tvätta lite borstar tänkte jag. Solen skiner! Då kan man inte vara inne...

God morgon!

Även idag skiner solen ute, så jag ska inte sitta inne. Det gäller att ta vara på de fina dagarna! Har inga jätteavancerade planer för dagen, inte än i alla fall. Först ska jag gå ut och mocka och fixa stallet. Sen får vi se vad som händer.

Ha en fin dag allesammans. Så hörs vi senare!

Och så var ännu en dag slut

Nästan i alla fall. Men jag har hunnit med lite grann idag i alla fall.

Bordet är färdigmålat och ser superfint ut! Nu på kvällningen har jag ridit Loppan. Och så har jag plockat ihop en del av mina kläder. Tre IKEA påsar (de blå ni vet). Det är kanske hälften... Frågan är om jag ska ha allt? Måste nog gå igenom alla kläder.

Nu ska jag bege mig. Har precis duschat och ska bara ta på mig en tröja och ta in hästarna. Sen ska jag kika på hur det går för killarna med båten. Hoppas de hinner klart den här veckan så de kan ha lite nöje av den i sommar.

Ha det fint! Och sov gott allesammans!

Kul med så många besökare!

Hoppas ni stannar kvar. Nu på semestern så ska det väl inte vara sådär väldigt svårt att uppdatera lite mer än vanligt.

Just nu skulle jag helst vilja krypa ner i sängen och sova. Trött som attans. Men har lite fler planer för dagen innan det är sovdags.



Vad har ni gjort idag?

Antikvitt

Jag har använt Landoras grundfärg, antikvit och Landora lackfärg halvblank, även den antikvit. Tycker att det blir en mildare ton. Vill inte ha kritvita möbler. Färgen har jag köpt på Ica Maxi i stan. Funkar jättebra att måla med. Nu när jag målat bordet har jag använt en roller, men det andra har jag haft en pensel till. Samma pensel till alla saker, de blir bättre ju fler gånger man använder dem! Har tvättat med grönsåpa och vatten. Snabbt och smidigt, så man slipper en massa lacknafta och skit!




Första strykningen avklarad

Sådär ja. Nu var bordet ihopmonterat! Gick relativt snabbt och smidigt. MEN ena benet var lite problematiskt. Det var en kvist i vägen i ett av de förborrade hålen, så vi fick plocka fram borrmaskinen och fixa det, lite dåligt. Men, men nu ser det ut som ett bord!


En liten bit på väg


Ramen är klar!


Bordskivan är ditskruvad =)


Dags för målning

Köksbordet

Köksstolarna ska ju få sällskap. Av ett bord. Köpte bordet INGO på IKEA. Det är ett ofärgat bord, så jag har satt igång med lite till målning! Vitt ska det bli och jag har hunnit med att grunda det, men sen blev det dåligt väder. Men idag ska det vara uppehåll och sol. Så jag ska plocka ut allt och börja måla alldeles strax.

Först lite bilder:


I sin förpackning och med måleriverktyg och färg till höger


Rullar och tråg, pensel, färg och en pinne att blanda med


Som sagt, bordet INGO


Bordsskivan målad


Ramen omålad


Bordsbenen målade

Så, nu ska jag gå ut och skruva ihop bordet och fortsätta måla!

Vi hörs senare =)

Nya favoriter

När jag och Lisa var på bio i fredags så köpte jag en påse halstabletter. Tyckte att det var smartast så eftersom jag hostat en hel del det sista och det är ganska irriterande för resten av publiken om någon sitter och hostar och har sig.

Läkerol med Eucalyptus smak, nya? Jag har i alla fall inte sett dem innan. Redan inne på tredje påsen...


Tips till alla andra som har ont i halsen/hostar!

God morgon

Har iofs varit vaken sen strax innan sju. Men har precis satt mig vid datorn. Hunnit med att släppa upp Loppan och Lilleman på bete. Släppa ut Beauty och äta frukost. Ja det är dagen såhär långt.

Nästa plan är att skruva ihop mitt köksbord och måla det! Då kanske jag piggnar till lite. För jisses vad trött jag är.


Saknar dig gumman!

Natti natt

Nu ska jag släcka här och se om jag kan somna ensam (brukar aldrig gå annars). Men ögonen börjar bli trötta. Ska kika lite på blocket först. Det är en drog!

Planer för morgondagen

Ska ha med lillasyster hem imorgon. Så hon kommer hit vid sju. Blir bra, då hinner vi nog äta frukost om vi kommer upp ur sängen vill säga.

När jag kommer hem ska jag beundra Beauty och lilltjejen lite. Och släppa dem på bete.

Om det blir bra väder, som prognosen säger så ska jag måla klart mitt köksbord. Vill ha det färdigt tills på söndag.

En hage ska fixas iordning också. Så jag har nog att göra.



Vad ska ni hitta på imorgon?

Pyssel och ridning avklarat

Smulan blev så glad att få komma in och pysslas med. Supergo och duktig var hon. Stod snällt uppbunden och bara njöt! Hovarna är heller inget problem att lyfta. Men mätningen var lite kittlig. Så då blev det myror i benen och skakningar i pälsen.

Lilleman var även han nöjd och glad med att få komma in. Trodde att han skulle vara odräglig. Men det var visst skönt att bli pysslad med. Däremot så hade vi en dust om att lyfta vänster bakben. Att kicka är inte okej. Det tog en liten stund men jag vann. Det är en sån kamp jag vägrar förlora. Har de fått vinna en sån en gång så blir det ett helvete sen. Höger bakben däremot gick jättebra. Knashäst!

Sen blev det en ridtur med Loppan också. Red en sväng på fältat med honom. Red mest övergångar för att se så gas och broms funkade. Han skötte sig faktiskt bra. Inte något bus alls. Men jag kände mig lite naken, ska nog plocka fram säkerhetsvästen. Den var ett tag sen jag använde, men nu när det är dags för Lilleman också så ska den på igen.


Stoföl

Och med förra inlägget så förstår mina trogna läsare att Beauty har fölat. Ett stoföl blev det! Skimmel född svartbrun (kanske gulsvart), fyra vita fötter med "blixtar" på framfötterna. Hon föddes i måndags vid 23.30 så idag är hon en vecka.

Beauty fick en släng kolik efter fölningen men veterinären var ute och hon fick medicin.

Smeknamnet för tillfället är "kickan" för hon far runt och kickar efter både oss och mamma. Det gjorde hon direkt efter födslen. Hoppas det försvinner. För de är snabba de små liven.


Små blixtar =)

Ut i stallet

Ska snart gå upp och byta om till ridbyxor och bege mig ut till stallet. Tänkte rida Loppan och pyssla lite med Smulan och Lilleman. Nu när vi har tre nya småttingar så blir dem åsidosatta lite grann. Och Smulan är lite sur, jag tror att det är för att Beauty flyttat ut från hagen. Plutten är inte rolig att bara vara med tydligen.

Ska släppa ut Beauty och "Kickan" igen också så de får röra lite på sig. Beauty ville komma in innan när blinningarna började bita henne. Men nu är det dags för lite luftning igen tycker jag. Blir lilla hagen här uppe.


Dags för nästa öra?

Nu har jag börjat få ont i mitt vänstra öra. Ska jag åka på öroninflammation i det också? Känner även av halsen lite, lite grann. Trodde att det bara var hostan kvar. Och den är envis och som värst på natten. Har ju min hostmedicin. Och har hittat några goda halstabletter =)



En lista

Kikar runt bland lite bloggar och hittade den här listan på den HÄR bloggen.

Alkohol:
Somersby päroncider! Turkisk peppar och diverse groggar
Allergi: En hel del; pollen, stenfrukter, nötter mm
Armhävningar: Låter jobbigt
Blyg: Lite grann
Beroende av: kommer inte på nåt just nu
Betyg: Bra =)
Blir glad av att: Få umgås med alla jag tycker om
Bor: I skogen säger de som vet
Dagbok: Nej, har ju bloggen, men funderar faktiskt på att börja skriva dagbok
Djur: Några hästar och en katt
Drömmar: En hel del sånna
Dåliga sidor: Överanalyserar allt
Ekonomi: Ganska duktig på den punkten!
Familj: Mamma, pappa och lillasyster
Favoritdryck: Det beror på humöret
Festar: Väldigt sällan
Flyttat: En gång i mitt liv, men flyttar på söndag
Fobi: Giftiga djur ogillar jag, men fobi vet jag inte
Foto: Tar 60GB på datorn...
Född: 1986.
Gillar: När solen skiner!
Gråter: Ganska ofta nuförtiden
Gör dagligen: Pysslar med hästarna
Hatar: Hatar är ett starkt ord
Hypokondriker: Nej det är jag inte
Imponeras av: Duktiga människor som lyckas med det de tar sig för
Intressen: Hästarna, familj och vänner
Jobb: Jobbar som operatör på en idustri
Kaffe: Säger jag nej tack till, jag är inte så gammal än
Kamera: Två digitalkameror, en liten slitochsläng och en större till hästfotografering, ska nog spara ihop till en digitalsystemkamera
Kläder: Finns det massa i min garderob
Kompisar: Några få nära vänner som jag träffar för sällan
Länder jag besökt: Irland, England (mellanlanding), Spanien, Frankrike, Danmark, Tyskland, Finland nu under äldre år - när jag var yngre bilade vi med husbuss i Europa men det minns jag inte
Längd: 172cm över marken
Mobil: Nokia 6300 - *älskar*
Motto: Det finns en mening med allt som sker
Musik: Spotify
Musikalisk: Sjunger när ingen hör
Märkeskläder: Shoppar på MQ lite då och då
Naglar: Nagellack på för att skydda naglarna på jobbet
Rakning: Ja
Rädslor: Inga direkta
Saknar: När man var liten och allt var enkelt
Samlar: Inte på något
Sjukdomar: Inga kroniska mer än allergin
Ska göras: Flytta på söndag
Smeknamn: Har inga längre, hade ett smeknamn på lågstadiet
Sol: Är kärlek!
Sover: På sidan eller på magen, kan inte somna på rygg
Talang: Det finns lite som jag plockar fram emellanåt
Telefonbok: Finns i mobilen
Tränar fysiskt: Ridning
Tränar psykiskt: Är nog något jag borde ta tag i
Utbildning: Hästhållning på gymnasiet
Vikt: 55kg
Äcklas av: Är inte speciellt äckelmagad
Äter: Det mesta, om jag får säga det själv ;)
Önskar: Att jag lyckas uppfylla mina drömmar!!!

Matdags?

Börjar bli lite småhungrig. Så man kanske skulle ta och gräva lite i frysen och se om det finns nåt spännande att plocka upp. Har dock ganska så mycket idetorka. Kycklinggryta i lördags och igår åt vi korvstroganoff. Kycklinggrytan stod jag faktiskt för. Så ytterligare en maträtt på min "jag kan laga" lista. Kanske skulle plocka fram min gamla hemkunskapsbok?!

Vad ska ni andra äta idag?

Chili cheese

Igår åt vi chili cheese till kvällsmat (jag har aldrig provat innan). Vi lyckades glömma dem i ugnen så de hade smält sönder, men det var riktigt gott i alla fall. Så om jag inte är sist i världen med att prova? så rekommenderar jag att prova. Köpta på Ica Maxi i stan.


LED TV

Snart dags för flytt. Får nycklarna på söndag. Spännande!!!

Så nu sitter jag och kikar lite på tv-apparater. Har bestämt mig för att det får bli en LED-tv. De ska vara mer miljövänliga (och plånboksvänliga - i alla fall i det långa loppet). De drar mindre ström, men kostar ju iofs ett par tusenlappar mer än vad LCD gör. Men det är ju en engångskostnad, elen betalar man ju varje månad. Hoppas att det blir bra i alla fall.

Samsung LED TV (Series 6 & 7) samsung led tv series 6 7 2 298

Samsung LED TV (Series 6 & 7) samsung led tv series 6 7 4
Såhär smala är en LED TV från Samsung

hmmm när blev jag blond???

20 köp blondiner inte kan motstå

1. Choklad - (äter iofs inte godis längre)

2. Kläder - emellanåt

3. Skor - I like shoes!!

4. Vin - tycker inte om vin, men jag har ett vinställ...

5. Smink - använder bara mascara och rouge just nu

6. Tidningar - cosmopolitan och ridsport...

7. Böcker - jag gillar att läsa, men tycker att böcker är ganska dyrt, så det köper jag sällan

8. Handväskor - sure, det finns några i garderoben

9. Lyxigt schampo - nä, handlar på öb när det är billigt där =)

10. Dvd-filmer - då och då följer det med en film hem

11. Musik - lyssnar på spotify free

12. Kakor - ehm, ja

13. Nagellack - check

14. Parfym - vill gärna men låter bli

15. Doftljus - snart så =)

16. Örhängen - inga hål i öronen

17. Armband - nä

18. Blommor - nja

19. Prydnadsuddar - =) ja såna gillar jag!

20. Handdukar -  jag är mer påslakans typen ;)

Källa: Onepoll


Mjölken rinner

Det rinner mjölk ur Beautys juver. Så inatt blir det fölvak. Ska fixa staketet i hagen utanför huset så jag kan sitta i utbyggnaden och kika. Då kan man surfa, titta på film och blogga samtidigt. Kanske bäddar jag i Vera också, men jag tror att jag hoppar det. Frågan är hur bra man ser inatt när det är mörkt ute, Beauty är ju svart, så hon smälter in bra i nattmörkret =)

Nu ska jag gå ut och titta till henne.


Fina älsklingen!


Ett projekt till klart!

Nu är min pall så gott som klar. Den är vitmålad och den är ihopskruvad. Jag har tänkt måla kattassar på den så det är tassarna kvar i så fall. Men jag hittar ingen bra schablon på nätet =(

Hade tänkt måla mitt köksbord idag också, men det har varit lite mulet så jag har inte varit säker på om det tänkt ramla ner regn från himlen. Så det får vänta tills solen visar sig igen.

Nu ska jag gå ut och ta in pallen. Så det inte regnar på den! Den borde vara helt torr nu. Parkerar den i källaren ihop med mina köksstolar.

Blinningar och flugor

Blinningarna är irriterande! Och de bits. Inte okej!

Flugorna kittlar mig på benen och surrar i mina öron just nu. Sådär väldigt irriterande faktiskt!!!

Jag red en sväng på Loppan innan, han var pigg och glad och hade enerig. Energi som jag saknade =( jag hoppas verkligen den här förkylningen? ger med sig snart. För nu har jag varit inne och vilat en stund för att orka ta mig an nåt nytt att göra.

Nu ska jag måla klart min pall =)

Vi hörs senare!


God morgon SEMESTER

Idag börjar min semester!!!

Klockan ringde vid halv åtta =). Ja, jag ställde klockan första semesterdagen, MEN jag har varit sjuk i två veckor och mest sovit och inte gjort någon nytta känns det som. Så nu tänker jag se till att utnyttja semestern till max.

Jag ska gå ut och rida en sväng på Loppan nu innan det blir för varmt. Sen ska jag måla pallen en sista gång. Och plocka upp mitt köksbord och grundmåla det. Då har väl halva dagen gått?!

Bädda Vera ska jag också göra, dags för fölvak nu. Det hade läckt mjölk imorse =).

Övriga planer för dagen är inte inplanerade. Men något kommer jag nog på. Jag är lite grann rastlös efter att mest sovit som sagt. Men något bad lär det inte bli än på ett tag. Vill bli frisk först (så blir man väl sjuk igen...)


Fina Gosan (Bownty Nocturne Flair)


Vera har badat

Tog mig an Vera och alla otäcka blodfläckar efter djur som vi "krockat" med. Jag fick bort de mesta fläckarna men en del sitter kvar. Ska köpa avfettning nästa gång jag åker till staden och shoppar. Ska bara komma ihåg det också. Bilschampo vill Vera ha också, det är i princip slut.

Nu är det invändig städning kvar, (vet att man borde göra det först). Men det orkar jag nog inte med idag.


Vera på bilprovningen i Ulricehamn för ett par veckor sedan

Semester = dåligt väder?

Det är mulet ute, såklart nu när jag är ledig. Det här vädret hade ju varit perfekt när jag var sjuk ju!

Men nädå, iofs är jag inte hundra än. Lär ta ett tag till. Halsen är inte som den ska vara.


Idag är det två veckor kvar!!!

Otäcka kryp

Något har bitit mig på benen. Ett snyggt bett mitt på smalbenet. Har en stor bula där, har försökt fotografera men bulan blir inte till sin fördel... (Läs: den är större än på bilden)


Det är stort och ömt =(

Stallpallen

Har köpt en pall till "stallet" också. Det är super att ha när man ska hoppa upp. Sliter inte så mycket på mina knän, sadeln eller hästen. Den vi haft sen förra gick sönder är lite ostadig. Så jag köpte en pall för några veckor sedan. Nu tog jag tag i den och skruvade ihop den och målade den svart.


Oscar hjälper till och läser instruktionerna...


På god väg


Ihopmonterad och redo för målning


Färg, pensel och en pinne att blanda färgen med


Ska det göras, ska det göras ordentligt! Jag målar undersidan också


Snart klar =)


Och klar!!!

Jag mådde så himla illa när jag stod och målade det sista, men jag kunde ju inte sluta och plocka ihop allt, för det hade tagit lika lång tid som att måla klart. Penicillinet har nog hjälpt mot öroninflammationen och halsflussen i alla fall, men jag har mått så himla illa av det. Så jag skyndade mig att måla klart och sen gick jag in och vilade i soffan. Nu hoppas jag att jag ska piggna till lite till så jag kan inviga pallen när jag ska ut och rida Loppan.


En bekväm pall

Köpte en pall på IKEA att ha i huset om jag skulle vara för kort för att nå upp. Så nu har jag börjat måla den. Vit ska den bli och igår grundade jag den. Hade tänkt fortsätta idag, men det har regnat till och från hela dagen. Så tar tag i den igen när det blir soligt igen.


Uppackad


Alla delar med


Grundmålat =)

Köksstolar

Här kommer lite till bilder på mina köksstolar =)


Fyra stolar avklädda och omålade


Slipning står på tur


Färgen behöver bättras på


Lite dammigt blev det när jag slipade



Sen har jag tyvärr inga bilder på när jag målade stolarna. Det är lite svårt att stå framför och bakom kameran samtidigt och jag blev lite vit om fingrar och armar också. Haha, men stolarna blev fina. Fler bilder följer nedan.




Fyra målade stolar =)


Här har jag fått dit dynan, använde ett gammalt lakan


Nya tyget på (till höger)

Alla dynorna är klädda och klara nu. Så nu är det köksbordet som ska målas. Ska ta tag i det när solen hittat tillbaka och jag piggnat till lite mer.

Lite piggare

Idag är jag ytterligare lite piggare. Men jag mår något sjukt illa av penicillinet nu. Middagsdosen gjorde att jag fick lägga mig i soffan och slumra ett par timmar. Innan det så har jag hunnit med att skruva ihop en pall till stallet och målat den. Svart. Bilder kommer.

Har även målat delarna till en pall jag ska ha i huset. Den blir vit. Har grundat den en gång och ska måla en eller två gånger med den andra färgen. Hinner nog inte idag dock.

Sola och bada i pinacolada

Bada ska jag hoppa över, men jag hade tänkt gå ut och sola en stund. Är trött av medicinen så somnar kanske en sväng. Men det är lagom varmt så det gör inte så mycket. Måste ju bättra på solbrännan lite nu när semestern har börjat. Egentligen börjar min semester på måndag, men eftersom det skulle varit kvällsvecka den här veckan så är jag ju ledig på fredagar så får säga att den börjar idag. Jag får fira med ett glas saft!


Godaste drinkarna på Lanzarote (lägg märke till cidern och baccardi breezern bakom glasen)


15e juli

Idag skulle varit sista jobbardagen innan semestern. Men istället för att fara runt och fixa och dona som jag brukar så sitter jag halvt utslagen i soffan. Fortfarande sjukskriven. Pga halsfluss och öroninflammation! Öroninflammation har man väl som barn? Inte som vuxen. Jag var dock inte ensam om det.

Idag och imorgon kvar på penicillinkuren. Men fortfarande ont i halsen?! Hoppas det ger med sig nu. Jag har ingen lust alls att vara sjuk på min semester! Jag ska utnyttja den till max hade jag tänkt mig. Har i alla fall tre projekt som väntar på att sättas igång. Jag inväntar bara orken. För den tryter rätt som det är.


Kikar på bilder =)

Från åren som gått. Mestadels på hästar...

Vi ska framkalla lite bilder tänkte vi så jag går igenom mapp efter mapp... Det tar sin lilla tid men är ju perfekt att göra när man är hemma och mår dåligt. Ska svara på lite mail också.

 
Gosan på språng =)

Tvättar

Roar mig med att tvätta lite idag när solen skiner så fint. Tvätten torkar på ett kick! Har precis hängt en maskin med mestadels strumpor... Det tog sin lilla tid kan jag lova. Nu är det en maskin med vit tvätt igång. Och sen hinner jag nog med ytterligare en eller två till. Tänkte försöka ha allt rent och vikt tills jag flyttar. Nu när det är så varmt så använder man ju inte mycket kläder alls  heller. Bikinin och ett par shorts. Kanske någon tjockare tröja till kvällen.

Snart dags för medicin igen. Börjar faktiskt kännas bättre idag. Men undrar om jag orkar jobba imorgon? Iofs är det bara 5 timmar. Men ändå? Får se hur jag känner mig imorgonbitti.

Nu ska jag gå upp och vika lite kläder! Hela sängen är full av tvätt. Frågan är om jag borde röja ur garderoben lite? Hmm, får tänka på det =)

Natti natt

Mår inte så bra av medicinen. Så jag ska nog ta mig upp till sängen och lägga mig och sova.

Mår illa och får ont i huvudet, både av penicillinet och av hostmedicinen. Ska sova bort det!

Så go natt allesammans! Hoppas ni har det bra i sommarvärmen =)


Cykeltvätt

Nicklas var ute och hälsade på och hade med min timrapport och tyckte att vi skulle springa en sväng. Humpf, jag är sjuk! Så det blev till att plocka fram min gamla cykel som stått undanställd i flera år. Lite tvätt och titt på den, så nu är den ren och fin tills jag flyttar =). Lite rostig har den blivit på styret, lite synd. Men, den har ju några år på nacken. Köpte den när jag gick i fyran eller femman på lågstadiet! så 1997 eller 1998! 12 eller 13 år med andra ord.

Vila och så lite vila till

Jag håller mig mest i soffan. Där har jag flugorna som sällskap, sådär lagom irriterande är dem! Flugsmällan var min vän ett tag innan i alla fall.

Har fixat med stuteriets hemsida idag. Den felkodade sig när vi uppdaterade i helgen så det var liksom dags att göra om den. Och den blev bra. Men än är det en hel del kvar. Ska se om jag har inspiration att fortsätta imorgon!


Åska på g

Det verkar vara ett åskoväder på g framåt eftermiddagen. Hoppas vi bara får regnet!

Ska nog ta en liten tupplur nu, börjar bli trött och seg =(

Sjukskriven

Halsfluss och öroninflammation. Likabra att slå på stort liksom. Penicillin och hostmedicin fick jag med hem. Så nu hoppas jag att det vinner över sjukan. Halsfluss på sommaren är inte roligt.

Så nu ska jag vila, vila lite till och vila ännu lite mer!

Bamse liten

Tror inte jag visat någon bild på Bamse (Bownty Arctic Wind) såhär kommer en in action.


Vårdcentralen

Har tid på vårdcentralen vid halv elva idag. Mår fortfarande inte bra. Och hostan är irriterande och gör ont. Så ett besök hos doktorn ska förhoppningsvis få bort skräpet!!!

Ska nog pallra mig ner till duschen strax. Helst skulle jag vilja sova en stund. Är konstant trött nu när jag är sjuk.

Hoppas verkligen jag blir frisk till semestern!!! Jag har provat att vara sjuk en hel semester och det var inte roligt! Då var jag dålig i tio veckor. Not fun at all.

Olidligt varmt

Det är varmt idag också. Än är det inte lika varmt som det var igår. Men så åkte jag inte hem förens vid tre igår. Så det är två timmar kvar. SUCK!!!

Ska i alla fall försöka hinna med att tvätta Vera. För jag förlorade igår. Hann ju inte med att tvätta men det hade Nicklas gjort. Hmm, skyller på sjukdom!

Nu ut lite igen. Tar det lugnt men vill inte missa det underbara vädret trots att jag är sjuk. Igårkväll tappade jag bort rösten, men den hittade tillbaka under natten. Har inhandlat alvedon i alla fall!

Köksstolar

Här kommer några bilder på stolarna. Igår köpte jag ett bord till dem, men det tar nog en stund innan jag har orken att fixa det. Hade tänkt göra det i helgen, men jag mår som sagt inget bra alls.


Här har jag börjat ta av tyget som de var klädda med


En av och under hittade jag ett annat tyg


Många häftklammor är det


Tre olika tyger hade stolarna varit klädda med


Plockade bort några såna här....


Liseberg =)


Magnus är avis på Nicklas fina tröja =)


Stickan är nöjd i det fina vädret!


Goa ungarna =)


En till go liten tjej


Fler bilder


Tågöverfarten i Bankeryd en fredagkväll i juni


Väntar på tåget


Det är rött


Tyckte det var superfin himmel den här kvällen så det passade att vänta på tåget!

Några sommarbilder



Lisa TITTAR!!! men då ska Andreas naturligtvis blunda...




Linnea fick äntligen sin Sangria =)



Anna, Linnea, jag och en Guiness =)

Jäkla förkylning

Jag har ont i halsen, vilket leder till att jag får ont i öronen. Sen är jag snuvig och har ont i huvudet. Vilket är totalt förbannat underbart i den här värmen. Man vill ju vara ute, men det funkar inte. Så jag har spenderat den mesta tiden i sängen idag.

Planen var att tvätta Vera. Men det får läggas på framtiden. Jag orkar inte. Jag orkar knappt sitta upp i soffan. Börjar bli ganska hungrig också, hoppas de grillat klart snart. Mamma och pappas kompisar är här så jag håller mig undan med min förkylning. På måndag blir det vårdcentralen för jobba är nog bara att glömma, skulle nog aldrig gått till jobbet i fredags. Men, men. Man lär av sina misstag.

Liten pippifågel

Det satt en liten björktrastunge på vägen idag när jag kom hem. Helt ensam satt den där mitt i hjulspåret, ihopkurad. Stackars liten. Fick ställa Vera att vänta och gå upp till huset och hämta en påse att bära den med (tänker inte ta i en fågel, man vet aldrig vad för ohyra de kan ha). Den pep till ganska högt när jag puttade lite på den. Och då flög mamma eller pappa förbi och tjattrade högt. Flyttade i alla fall den till en slänt och nu på eftermiddagen var någon av föräldrarna där och hjälpte. Hoppas den lille stackaren klarar sig från katterna.


En sån här liten var det - foto från google

Uppdaterat lite på stuteribloggen

Har uppdaterat lite på stuteriet blogg : http://bowntystud.blogg.se/

Det har ju hunnit titta ut en till liten fölunge, har nog missat att skriva det. En liten hingst blev det den här gången. Så nu är det bara Beauty kvar att föla. Hon är beräknad till 20e juli så två veckor kvar.

Fina gumman


Alla sätt att sova är bra utom de dåliga

En nöjd misse

Muffins ligger ute i solen och njuter =)


Snart flyttar jag

Om 3½ vecka får jag nyckeln till huset. Då blir det fullt upp de två sista semesterveckorna. Tapetsering står nog överst på listan, även målning av fönster och fönsterfoder är huset verkligen i behov av.

Inköp av soffa, säng, tv mm finns också med i beräkningarna. Augusti lär bli en dyr månad...

Mina köksstolar är klara =) jag ska ta lite kort på de när dynorna ligger på plats också så lägger jag upp de här när jag kommer ihåg. Nästa sak på inköpslistan är ett köksbord och det har jag tänkt köpa på Ikea, tänkte åka upp dit i helgen om jag är frisk då. Så blir det lite målning i helgen. Jag gillar pyssel, men just nu har jag inga projekt, och att måla ett bord tar ju inte sådär väldigt lång tid. Monterar väl inte ihop bordet utan målar det i olika delar så monterar jag det på plats sen istället. Ska nog köpa ett par pallar också.

en trött liten hingst




Piggare idag!

Idag mår jag så mycket bättre mot igår. Ändå är det långt kvar till att vara fit for fight. Förhoppningsvis är jag pigg till på fredag.

Man kryper ju nästan på väggarna när man är sjuk. Tråkigt värre. Men igår sov jag i princip hela dagen.

Nu ska jag kika på Ullared

Har några avsnitt kvar att titta på. Så fördriva lite sjuk tid med det hade jag tänkt. Men måste äta något också. Har ätit en macka det senaste dygnet... Då lär man ju inte bli frisk? Eller hur!

Sjuk =(

Usch, jag har gått och blivit sjuk. Ont i halsen och helt öm och mör i hela kroppen. Huvudet känns som en ballong. Låg i sängen till ett idag innan jag pallrade mig upp och tog svängen förbi stan för att hämta mammas laddare till kameran som lillasyster fått med när vi körde dit en del av hennes saker i söndags. Mest av allt ville jag ligga kvar i sängen och sova ännu mer.

Så direkt när jag kom hem så gick jag upp och la mig i sängen och somnade igen. Nu mår jag yttepyttelite bättre. Halsontet är inte alls lika intensivt. Men jag är trött och stel och seg.

Hoppas jag mår bättre till imorgon!!!

Höskörd

Idag blir det höskörd.

Näsan är jättetäppt efter gårdagens städning. Så nu har jag knaprat ett par allergitabletter och använt mitt näspulver.

Ute är det redan 25 grader. Det kommer bli en varm dag....


Var tar min tid vägen?

Har inte hunnit blogga på en vecka. Tiden har verkligen inte räckt till.

Idag ska jag iväg till Ulricehamn och besikta Vera. Varför får vi ta en annan gång.

Ska gå in på Ica och köpa frukost innan jag åker.

Höskörd i helgen så vi får se hur mycket jag hinner med att blogga.


RSS 2.0