Supertrött

Hade tänkt kika runt på lite sidor med inredning och sånt. Men det får nog vara. Jag orkar inte. Ögonen trillar snart ihop på mig. Ska plocka ur linserna och sen lägga huvudet på kudden, kommer somna som en stock.

Sockerberoende?

Godis är gott? Eller är det, det?

Jag brukar mest äta för ätandes skull. Köper med mig en chokladkaka eller vad det nu kan vara och sen är jag i alla fall inte speciellt sugen på den. Kan gå och vara jättegodissugen på jobbet, så tar jag svängen förbi ICA på vägen hem. Men då är godissuget borta sen ett tag tillbaka, men ändå så köper jag en påse godis, OM jag skulle bli sugen på det senare. Det brukar oftast resultera i att någon här hemma äter upp det för jag vill i alla fall inte ha det...



Nu har jag, för vilken gång i ordningen vet jag inte? påbörjat inte äta massa socker. Det är JOBBIGT. Jag är godissugen hela tiden (tror jag). Choklad och kakor saknas. Men jag tänker försöka bli av med det där dumma beteendet nu. Jag tänker inte sluta med godis. (Jag vet att jag trillar dit igen efter ett tag) men jag ska dra ner på sockerätandet. Och då kör vi "avgiftning" ett tag.

Anledningen att jag trillade dit igen var för att jag började skifta på jobbet. Innan det hade jag inte ätit godis på jag vet inte hur länge. Så jobbet är ansvariga för mitt sockerberoende kan man nog säga? Skiftandet är inget roligt alls och jag är konstant trött. Det är inte speciellt spännande. Snart är det nog dags att göra något åt det. Men det är bra lön så jag håller ut ett tag till i alla fall. Men när man knappt orkar hålla ögonen öppna när man kommer hem från jobbet och måste vila för att orka med, då är det något som inte är som det ska!

Lite ekonomi

Visste ni att det fanns planer på att ta bort 20kronors sedeln och ersätta den med ett mynt istället? Nu blir det visst inte så. Jag tycker att det är bra. Däremot kommer det komma en ny sedel, valör 200:- samt ett nytt mynt; en tvåkrona. Men det ska visst ta fem år innan valörerna införs.

I september försvinner 50-öringen. Då kanske alla priser i affären kan vara hela kronor?

Det står still...

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva? Bloggtorka?

Men jag ska titta runt på inredning lite.

Ska försöka skärpa mig

Men nu är det faktiskt läggdags. Hoppas på en bra dag imorgon! Natti natt allesammans

Övertid

Det blir flytt i höst. Soffan jag vill ha: cirkus 15.000:-. En säng kan vara bra, och en TV. Övertid? Ja det blir nog en del sån nu ett tag.

Dåligt samvete

Det får jag när jag inte hinner med bloggen. Eller hinner med. Jag har inte orkat ta mig tiden att logga in. Trist! Jag vet hur kul det är att kunna läsa tillbaka i den och minnas saker.


Powerwalk

Nu har jag och mamma varit ute och powerwalkat en sväng. Vi ska försöka få det till en kvällsvana. Idag blev det bara 25 minuter. Men det är ju bättre än inget.

Måste komma igång igen. Är ju trött hela tiden och det är inget roligt alls. Man orkar ju ingenting. Ska försöka ändra på det.  Funderar på om tröttheten hänger ihop med mitt låga blodtryck?

Hästarna är nattade för natten och jag har hunnit med en dusch. Så nu är det sängen och sova som gäller.

Nytt liv

Nä, nu är det dags att ta tag i livet igen. Bli lite nyttig. Vi börjar direkt. Jag och mamma ska ta en powerwalk innan vi tar in hästarna. Sen blir det en dusch och sen ska jag sova.

Liseberg

Om ett par veckor åker vi till Liseberg med jobbet. Jag är inne och kikar på Lisebergs hemsida. För att se om det finns nåt nytt kul. Nya radiobilar är det visst för i år. Annars verkar det inte vara några direkta åkattraktions nyheter.

underbart väder!

Det är underbart fint super duper väder. Och har så varit i helgen. Det gillar vi! Igår var det superfint. Vi var på Bankeryds vårmarknad igår. Dragkamp som inte gick sådär jättebra...


go natt

Nu ger jag mig för idag. Ska försöka vara lite duktigare med uppdateringarna här. Men det händer inte så värst mycket.

Det har i alla fall varit en bra vecka på jobbet =). Skönt det, men det blir väl helvete nästa istället då.

Nope, det är en dag imorgon. Vi hörs!

Coolt

De HÄR grytunderläggen var coola tycker jag.

Ny header

Sådär!

Nu har jag fixat en ny header. Den får vara där ett tag.

Nu kommer mamma hem så jag tänkte att jag ska sova lite? Är jätte, jätte, jätte trött. Så blir det när sängen är tom när man kommer hem på natten.

Inredning???

Jag sitter och kikar runt på olika inredningssidor. Blir super sugen själv ju.

Var tog natten vägen?

Jag är JÄTTETRÖTT. Undrar varför natten försvann så fort för? Inte hjälper allergin till heller. Ögonen är röda och torra, och kliar.

Jävla allergi

Jag snörvlar och snörvlar och snörvlar. Det är inte alls roligt. Och ögonen kliar för att inte tala om hur trött jag är. Än har jag dock klarat mig rätt bra utan någon allergi medicin. Och snart borde väl säsongen vara över? Förra året kände jag mig som en tablett missbrukare...

Om någon kunde tala om för mig var huvudvärken kommer från skulle jag bli väldigt glad!

Grattis Tizzan

Som fyller 19 år idag. Hon bor fortfarande i närheten även om vi inte äger henne längre.

Fest ikväll

Idag ska jag till Annika på 30-års fest. Tänkte gå ner och duscha alldeles strax. Vädret har blivit VARMT, imorse var det kyligt och regnade. Tråk.

Jag har hunnit rida Loppan och tränat lite med Lilleman. Hade tänkt hänga lite på honom idag, men det var för mycket energi i herrn för att det skulle kännas som en bra ide.

Hittade en tand i Lillemans hage också, den ligger i en burk med Flux nu. Luktade sådär gott....

Film o godis

Nu på kvällen har jag och mamma tittat på en film. Änglar och demoner, uppföljaren till Davincikoden. Första filmen var bäst. Men den här var helt okej. Hade en skål med lösgodis som sällskap också, jag tyckte att jag var värd det efter dagen på jobbet så jag svängde förbi Ica på vägen hem.

Nu tänkte jag stänga ner här och sova tills imorgon bitti när lillstumpan ska ut en sväng.


Aldrig får allt vara riktigt bra

Hua vilken eftermiddag det blev. Lilltjejen hoppade in till Loppan som inte alls ville ha ett föl diandes i skapet. Jag kunde inte göra något mer än att hålla Janne och se på när mamma försökte få tag på Loppan. Men vi sprang upp till huset och YLADE på hjälp. Lillskruttan verkar i alla fall inte tagit skada av incidenten. Men usch vad hemskt det är att inte kunna göra något.


=)

Åhh, idag är en bra dag!

Inget regn än så länge, det gillar vi verkligen. Jag och mamma var uppe vid halv sex och släppte ut hästarna. Janne och lillan fick vara ute en timme, sen fick de gå in igen. Och jag fortsatte min dejt med sängen! Somnade fort fast jag var ganska pigg av all den friska luften.

Sen vaknade jag vid halv tio igen. Fixade lite frukost och funderade ut mina planer för dagen. Hoppade i ridkläderna och tog med Loppan in i stallet. Sen blev det ett dressyrpass på ridbanan och han gick riktigt bra idag. Speciellt i traven! Super =).

Lillemans tur efter det. Han stod så snällt när jag borstade idag, de sista gångerna har han haft myror under fötterna och varit pigg på att få komma ut och göra saker istället för att stå där i stallgången och bli "gammal och dammig". På med benskydd och sen för första gången i hans liv så plockade jag fram sadeln och la på. Hmm, vaddå, det där är väl inget? Skulle det vara något att bry sig om? Han är så cool den där killen. Sen skrittade vi med stora steg ut ur stallet och var lite malliga för mamma. Ner till ridbanan och gick runt där ett tag. Nästa steg är att hänga på honom i helgen. Så snart kan jag nog sitta upp! Längtar.


Ögonen ramlar snart ihop

Så jag ska stänga ner här och mysa ner mig under täcket med min vän vetekudden =)


Den här lilla tjejen vill ut och röra på sig tidigt imorgon bitti

Morr

Icke rolig rapport om jobbet. Jag VILL inte jobba på fredag. Det blir ett helvete...

Men men, de har ju faktiskt 6 timmar på sig att få maskinen att fungera!

Älta hit och älta dit...

Jag är EXPERT på att älta saker ibland.

regn regn regn

hu vilket väder det är. Huvudvärken är tillbaka idag också, jättekul. Inte!

Borde verkligen ta tag i lite städning, men jag ska nog vila istället.

tror jag börjar bli sjuk =(

Jag har ont i halsen.
Jag är snuvig.
Jag har ont i halsen.
Jag kallsvettas.

Vill inte alls bli sjuk nu. Det har jag inte tid med.

Val val val

Hela livet är ett val.

Hur vet man egentligen att man väljer rätt?

TRÖTT

Jag är totalt slut. Saknar energi.

Men det har varit lite sömn senaste veckan. Kanske kan sova in på torsdag. Hoppas det.

Fölvak avklarat för den här gången

Inatt så anlände hon till världen. En liten tjej blev det. Fem i tolv så Janne hade fem minuter till godo på beräknat datum. Lite kul att de fölar så exakt. Beauty gjorde ju likadant för tre år sedan, minns inte riktigt när Smulan var beräknad?


Knappt åtta timmar gammal...

Dagen...

Idag har jag:

Suttit i stallet till mamma bytte av mig vid femtiden.

Sov sen till klockan halv sju! Imponerande va? Men mamma ville in till stan en sväng. Så bara pallra sig upp igen. Satte mig i en fåtölj och tittade på Janne och Windy genom fönstret.

När mamma kom hem vid nio flydde jag hemmet för en lugn och tyst sovplats.

Fick sova till halv ett sen.

Kikade på film också, Järngänget. Halvslumrade dock en del.

Sen blev det god mat! Stek och potatis och sås. Riktigt smaskens =) 

Efter maten slöade vi i soffan och tittade på Arga snickaren.

Go kväll

Jag är trött. Jättetrött. Men ska jag lägga mig snart? Nope, jag ska ut i stallet och vaka på Janne. Vaxproppar eller i alla fall någon mjölkblandning som stelnat på spenarna var det imorse. Jag ska på möte imorgon klockan 10. Så jag kan sova lite imorgonbitti, ett par timmar i alla fall.

Tydligen inte okej, med så lite sömn. Men vad ska man göra?

Ett tips

Kör en bil helt gratis!

Jo, det är faktiskt sant, och inte så konstigt egentligen. Det händer nämligen rätt ofta att våra bilar hyrs envägssträckor, och behöver köras tillbaka därifrån de kom. Så istället för att vi fraktar tillbaka dem har du möjlighet att få en gratisresa mellan två städer.

https://www.hertzfreerider.se/unauth/

Ganska smart faktiskt!


En bild...

säger mer än tusen ord?


Saknar dig gumman!

Liseberg

5e juni åker vi till Liseberg med jobbet. Skojsigt!


MORR

Jag skulle uppdatera och trixa lite med hemsidan, men så vill inte servern fungera. Morr, hann bara med en ändring.

Kallt och kyligt

Det är riktigt ruggigt väder ute idag.

Jag ska nog hålla mig inne. Borde väl rida Loppan egentligen och leka lite med Lilleman. Vi får se. Har funderingar på en kopp te och något gott till. Hmm, jag och mitt nya nyttiga liv...

Fler möten

På söndag är det styrelsemöte med SCS, jag tror att jag gjort det jag ska. Funderar på att renskriva alla anteckningar från förra mötet och lägga in på datorn.

Har även som uppdrag att baka en kladdkaka. Det får bli imorgon. Bara jag inte glömmer det!

Möte igår

Igår hade vi styrelse möte på jobbet, facket.

Skämdes! Mer behöver man nog inte säga.

Vakar vidare

Jag fortsätter spendera nätterna i stallet. Så förmiddagarna ägnas åt sömn och sen har det varit jobb eftermidda och kväll. Välinrutat liv måste jag säga. Men det har fungerat väldigt bra. Nu är det dock helg! Så inget jobb idag. Däremot funderar jag på att jobba nästa torsdag? Vi får se.

Janne hade i alla fall kristaller i spenarna nu på morgonen =). Så det närmar sig. Ett par dagar till, max, gissar jag på.

Hmm

Nu börjar det regna ute. Inte okej.


Klockan tickar...

Tic tac, tic tac, tic tac...

Jag har gjort allt jag ska göra redan. Funderar på om jag ska hoppa i jobbarkläderna och åka till jobbet? Eller om jag ska hitta på nåt annat skoj?

Har en sak jag borde göra, som jag, om jag har tur, kan tjäna lite penar på. Kanske skulle göra det först. Är egentligen två saker.

Första vaknatten avklarad

Har spenderat natten i en halmbädd i stallet. Ganska mys, men allergi.com i näsan. Så nu snörvlar och snorar jag. Tror iofs att det är några dagar kvar till det är dags, men hellre ett par vaknätter för mycket.

Juvret är stort och spänt nu i alla fall, men fortfarande inte fyllt i spenarna.

Trodde att fröken fölade inatt men hon låg bara och stönade i sömnen. Sen var det någon som låg och smågnäggade i sömnen också.

Dusch och sen jobb

Jag är klar med allt som ska göras. Så det blir nog lite övertid idag. Tar emot lite när det är så fint väder. Men jag kan sluta tidigare och åka hem och ha koll på Janne! Så det är det värt. Juvret är stort nu!

God morgon

Det är underbart väder ute!!!

Solen skiner på en i princip klarblå himmel. Så jag ska bege mig ut i stallet, ska bara hoppa i lite kläder och äta frukost. Får se om jag hinner skriva mer här idag eller om det blir lite halvstressat för att hinna med allt innan jobbet?

humpf

Ska gå och borsta tänderna strax. Har skickat iväg alla presentationer till Lina nu. Fick spara om några av dem till word 97 filer.


Presentationer....

Nu ska jag skicka iväg styrelsepresentationerna till Lina. Så har hon något att roa sig med i veckan. Hihi.

Så blir lite off här ett tag. Har jag tur så hinner jag med att skicka innan telefonen ringer!

Loppan riden

Nu är jag klar ute för idag.

Hann med att rida Loppan lite lagom. Han är ju inte igång än så tar det ganska lugnt än så länge. Trappar upp allteftersom. Pigg var han idag i alla fall, skönt det. Speciellt när det varit så varmt idag. Men det var iofs ganska så svalt nu på kvällen.

När Loppan var riden så tog jag in Lilleman och borstade av honom sen gick vi en sväng runt fälten. Det är enerig i den hästen! Längtar tills jag kan skritta runt på honom. Ska ta tag i det när Janne fölat. Nästa del är i alla fall att lägga på sadel, vi får se hur han reagerar på det.


stallet klart

Bara rida Loppan kvar. Och hinna med Lilleman också hade jag tänkt. Ska väl inte vara helt omöjligt?

Janne har börjat fylla mer mot spenarna nu. Spännande! Men tror att det är några dagar kvar än så länge. Har bäddat fint hos henne idag i alla fall.

Nu ska jag ut igen. Hörs senare!

Tvättat Vera

Nu är Vera vårfin. Även mammas bil Klara är ren och fin igen. Hade tänkt tvättat fälgarna till vinterdäcken som stått utanför stallet i ett par veckor. Men pappa hade visst varit snäll och rullat upp de till förvaring igårkväll. Attans.

Får rulla ner och tvätta dem en annan dag. Nu ska jag ut och mocka stallet och tvätta vattenhinkar!

Hmm

Det borde väl inte vara alltför svårt va?

2 st  morot/morötter
600 gram  nötkött
2 st  gul lök(ar)
3 msk  vetemjöl
4 dl  vatten
1,5 tsk  salt
10 st  kryddpeppar, hel
3 st  lagerblad

Tillagning

Kalops: Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör, lite taget. Lägg efter hand över i en gryta. Strö över mjölet. Rör om så mjölet fördelar sig. Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1/2 timme. Rör om då och då.

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när 30 min av koktiden återstår.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Kalops
recept från http://www.tasteline.com/Recept/kalops

full av enerig!!

Idag är jag full av energi.

Jag har städat sadelkammaren i x antal timmar. Kanske är jag knäpp? men jag tycker att det är jättekul. Och så fint det blev! Jag hittade massa nya saker som ligger kvar i påsarna sen affären... Någon gång så kommer de att behövas, tror jag!

Sen har jag plockat av Janne skorna också. Fölningen närmar sig ju, så det var liksom dags.

Nu ska jag gå ut och tvätta Vera som är SMUTSIG. Börjar nog städa ur lite fort inne i, och tvätta av framrutan på insidan.


Solen skiner ute så det är UNDERBART! Hoppas på grillning ikväll, men det skulle visst upp ett par fönster på huset först. Så vi får väl se. Jag har ingen lust att stå vid grillen, då får det bli någon annan mat. Jag har roligare saker för mig =).

Dags att bege sig?

Ska släppa in hästarna först bara. Inte alls pepp idag. Men jag kan ju åka hem tidigt! Eller hur?


Förresten Cecilia! Har du lagt in lösenord till din blogg? Skicka det till mig i så fall, via facebook eller fokus funkar väl fint =).


Marabou nya smaker

Igår fick jag en marabou chokladkaka med polkagris smak, den måste vara ganska ny för jag har inte sett den innan. Så idag när jag skulle åka hem så var jag inne en sväng på ica och köpte lite bröd och mjölk och grillkol (varför jag nu gjorde det? den behövs i alla fall inte....). Tänkte att jag skulle prova den nya marabou passion. Det är passionsfrukt och chili i. Tyckte dock inte att den var sådär jättegod. Hade mycket hellre sett att de haft kvar Amigo!

image image


1 maj

Idag är det första maj. Plutten fyller 32 år idag. Still going strong.

Jag har varit ute med Loppan en sväng nu på kvällningen, eftersom det är kallt och blåsigt ute så var han pigg och glad. Kuligt. Synd bara att han inte alltid har den energin.

Innan idag var ute i Lillemans hage och gick runt lite. Han var riktigt glad för det. Leka kurragömma bakom träden är superduper kul. Sen tog han tag i lite galoppträning, vi som tittade tyckte det gick lite väl fort mellan stubbar och stenar. Men han var mer än nöjd och hoppade över stubbarna så glatt. Hade tänkt tränat lite med honom på ridbanan men det får nog bli imorgon istället.

RSS 2.0