Hmm
Det borde väl inte vara alltför svårt va?
Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när 30 min av koktiden återstår.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

recept från http://www.tasteline.com/Recept/kalops
2 st morot/morötter |
600 gram nötkött |
2 st gul lök(ar) |
3 msk vetemjöl |
4 dl vatten |
1,5 tsk salt |
10 st kryddpeppar, hel |
3 st lagerblad |
Tillagning
Kalops: Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör, lite taget. Lägg efter hand över i en gryta. Strö över mjölet. Rör om så mjölet fördelar sig. Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1/2 timme. Rör om då och då.Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när 30 min av koktiden återstår.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

recept från http://www.tasteline.com/Recept/kalops
Kommentarer
Trackback