En dag kvar

Sen är det helg!

Jag ska hem nu, ta en dusch och sen bege mig iväg. Hmm, full fart.

Tidsbrist

Har ingen tid över till något alls just nu. Det är fullspäckat schema. Bloggen får vara lite halv vilande tills vidare. Jag kommer igen när tid och energi finns.

Ska se om jag kan sms blogga lite =) om jag kommer fram till hur man gör.

Höstrusk

Usch att hösten verkligen är här. Det är kallt och mulet ute.

Vaknade vi åtta imorse och åt lite frukost, sen städade jag någon timme. Har badrummet kvar att ordna upp. Det får bli sen.

Ska åka in till Ica maxi och handla sen tänkte jag också. Mitt kylskåp ekar tomt efter senaste tiden när jag knappt varit hemma.

Tänkte laga lite mat ikväll och bjuda bort familjen. Lillasyster är hemma ikväll nämligen. Får se om de har tid och lust.

Fölträningar

Det är på tiden att börja träna lite med de små. De har varit vildhästar nästan hela sommaren. Eftersom de fortfarande går ute på bete dygnet runt så hanteras de inte överdrivet mycket, inte mer än när vi är ute och pysslar och klappar på dem.

Men idag fick de komma in och få på sig grimmor, stå utan mamma och borstas och lyfta hovarna. Alla tre skötte sig bra.


Äntligen helg

Iofs började min helg igår vid halv tolv när jag stämplade ut från jobbet!

Sen åkte vi hem och bytte kläder innan vi styrde bilen mot Ullared och Gekås =)

Hungriga på vägen ner så efter ett stopp i Smålandsstenar var vi återigen på väg. Nere i Ullared vi halv tre och sen blev det några timmar i varuhuset. Vi såg Morgan... Haha

Tanken var att vi skulle äta på Harrys men det fanns inga bord så nope ingen mat. Så under bilresan hem knackade huvudvärken på. Väl hemma så var man både superhungrig och jättetrött så jag somnade fort som bara den.

Ska gå ut och ta lite kort på hästarna nu. Vi hörs!

Test på expressen.se

Hittade ett test på expressen.se

HÄR kan du göra testet om du känner dig manad, ni hästfantaster utmanar jag ;)

Själv fick jag 10 av 10, hur många rätt får ni? Kommentera gärna!


Planer för helgen

Ojoj, vad fort tiden går. Den här veckan har snurrat på som vanligt i full fart.

Planer för helgen lyder som följer....

FREDAG: Jobb 6-11.30 sen bär det av mot Ullared. Mycket mer lär inte hinnas med.

LÖRDAG: Ska nog försöka ta mig iväg till IKEA och köpa garderober, så jag kan få ordning på alla mina kläder som bor kvar hemma hos mamma och pappa.
Är bjuden på inflyttningsfest, så det blir nog en sväng dit.

SÖNDAG: Bara ta det lugnt!!!

Får se om vi hinner med Bion den här helgen också.


Hemma från kursen

Nu är jag hemma från kursen igen. Vi har haft ett par bra dagar, med en del information angående kollektivavtalen och LAS. God mat har det bjudits på och sängarna var helt okej. Det brukar ju vara det som är värst. Eller är det så att jag vant mig? Jag har ju flängt runt en del. Den sista veckan har jag sovit i 5! olika sängar. Imponerande väl?

Imorgon är sista jobbdagen den här veckan. Men bara fram till lunch =) sen åker vi mot Ullared efter lite mat i magen.

Lilleman

Idag tränade vi med Lilleman, hade tänkt fortsätta hänga på honom, men han har ju haft vila ett tag så bestämde oss för att låta honom lösgaloppera på banan istället. Men först hämtade vi posten och tog med soptunnan upp från grusvägen. Det var lite otäckt, men miljöträning och ljudträning är en del av träningen. Så vi fortsätter med det så han vänjer sig.

Vi la ut ett litet hinder för honom att skutta över och jodå, det gjorde han några gånger. Duktiga lilla hästen!


Iväg igen

Imorgonbitti så åker jag iväg till Ädelfors på kurs ihop med resten av styrelsen i vårat fack på jobbet.

Och nu ska jag åka hem till mig och packa och sen iväg till Bankeryd.

Ska försöka blogga bättre till helgen!

Ha det fint!


Hemma igen

Nu är vi hemma från Danmark, eller vi kom ju igår. Men jag har jobbat idag och igår orkade jag inte gå in på datorn. Var hemma strax efter åtta.

Nu ska jag snart åka hem och laga mat. Sen blir det nog ett eller ett par avsnitt Gilmore Girls, så jag kan avsluta andra säsongen.

Röstning i valet avklarat

Är inte hemma på söndag så jag och mamma var inne på Habo bibliotek idag och förtidsröstade. Smidigt värre =).
Jag la en sympatiröst precis som Leif GW Persson, så gjorde jag i förra valet också. Fy på mig! Haha.

Men fy vad jobbigt det är att bege sig iväg när man är sjuk. Vi gick in på ica också så jag kunde köpa alvedon. Tror att det kommer behövas till Danmark! Så nu har jag två förpackningar, den hemma började tryta. Så jag har snålat igår och idag.

Men nu är det dags att vila lite. Vi hörs kanske imorgon. Annars blir det i nästa vecka, för vi kommer hem sent på söndag och då blir det sängen som gäller för jag jobbar visst dagtid nästa vecka också. Så upp tidigt på måndagmorgon. Pust!

Planer för veckan?

Mina planer för veckan blev lite annorlunda än tänkte. Vad sägs som jobb i måndags, där jag mådde sådär lagom bra. Huvudvärk, ont i halsen och som pricken över iet så började näsan roa sig med att rinna också. Så vid ett gav jag upp och gick hem. Parkerade mig i fåtöljen hemma och började titta på första säsongen av Gilmore Girls. Tisdagen spenderades i sängen med tvn i dörröppningen och många kuddar att stapla bakom ryggen. Säsong ett av Gilmore Girls var avklarade framåt läggdags.

Som resultat av det trevliga staplandet av kuddar bakom ryggen vaknade jag igår med jätteont i nacken. WONDERFUL! Ändå fortsatte gårdagen i sängen, men flyttades efter en dusch (som var skön speciellt för nacken) tillbaka till fåtöljen. Och halva säsong två är nu avklarad. Jag ska alldeles strax starta nästa dvd. Men först borde jag nog fixa något att äta.

Och suprise! Det regnar ute igen.


Plans for the week

Har inte jättemycket inplanerat för veckan. Eller rättare sagt är kanske att jag har som vanligt massa saker att göra men det är inget som inte brukar vara med i planeringen. Mer rätt?

Måndag: Jobb 6-14.40
sen hem och cykla bort till hästarna, rida Loppan och träna med Lilleman

Tisdag: Jobb 6-14.40
sen hem och cykla bort till hästarna, rida Loppan och träna med Lilleman

Onsdag: Jobb 6-14.40
sen hem och cykla bort till hästarna, rida Loppan och träna med Lilleman

Torsdag: Jobb 6-14.40
sen hem och cykla bort till hästarna, rida Loppan och träna med Lilleman

Fredag: Jobb 6-?
försöka hinna hem och fixa lite innan jag, Lisa och Lina åker till Ullared och Gekås, sen vidare till Falkenberg där vi ska sova på vandrarhem.

Lördag: 9.00 ska vi träffas i Falkenberg för att åka mot Danmark och 4 connermarastuterier där,

Söndag: fortsatt connemarakikande, hemma i Falkenberg vid 19-tiden. Då är det bara 2.5 timme kvar hem.


Och såklart ska jag jobba dag på måndagen. Jobbigt!


One firealarm... and two firealarms...

Not okej på natten när man ligger och sover skönt i sängen. Ett kan man väl leva med. Men sen ett till några timmar senare? Min nattsömn blev kaputt. Sov till halv tolv... Hua, halva dagen borta ju.

Inte nog med det så har jag ont i halsen. Har inte tid att vara sjuk ju. Och såklart tappar jag matlusten när jag har ont i halsen. Suck!

Men nu jag bege mig ut i stallet och rida Loppan, vänta på att mamma kommer hem så vi kan träna lite med Lilleman och beroende på vad tiden hunnit bli träna lite med fölungarna. Men vi har ju en hel del tid i veckan, för nu är det dagvecka igen =)


Bownty Blazing Beauty


Sötare kan ingen vara!

Funderar på att ha den här bilden på en tavla? Vad tror ni?

Tid att fundera?

Just nu är allt STRESS. Jag tycker att det enda man hinner med är äta, jobba, sova och hästarna däremellan. Så som sagt. STRESS. Nu ska jag tex åka hem och fixa lite fort och sen åka igen. Nästa helg är jag inte hemma alls. Åker på fredag direkt efter jobbet och kommer hem på söndagkväll.

SÅ jag måste förtidsrösta. Ytterligare ett måste. Visst, jag måste inte rösta. Men jag skulle aldrig låta bli att rösta när jag nu har den chansen. Men som sagt förtidsröstningt. Det får bli i veckan.

Jag ser i alla fall fram emot fredag och en kväll på Gekås!

Loppan

Blev ett litet dressyrpass på lilla fältat med Loppan. Provade att sätta på sporrar på stövlarna idag. Han var inte sådär jättenöjd med det, men det var bättre bjudning framåt efter ett tag. Snart dags att sätta ut en annons, men inte riktigt än.


Lilleman

Idag har vi tränat styrning. Det var sådär lagom roande tyckte herrn. Han undrade mest varför jag drog i tyglarna, varför svänga när man kan gå rakt fram för?

Sen tränade vi lite ryggning också. Han kan om han vill.

Gekås =)

Nästa fredag åker jag, Lina och Lisa till Ullared och Gekås. Sen vidare till Falkenberg på kvällen. På lördagen åker vi till Danmark med 17 andra connemara entusiaster. Exciting!

Ska börja tänka över vad jag vill plocka med mig i vagnen.

Loppan

Carita red även Loppan nu när hon var hemma. Så jag satt i gräset och tittade på. Han gick riktigt fint! Skönt det. Nu ska jag bara ha lite andra folk att komma och rida honom lite så han kan uppföra sig på provridningarna.

Lilleman

Idag har Carita varit på hembesök idag och då passade jag på att ta lite hjälp med Lilleman, så idag fick hon agera hängare. Och det gick jättebra. Snart dags för uppsittning.

Loppan

Nu har jag och Loppan varit ute på ett träningspass. Han känns väldigt fin efter sommarvilan. Lite mer energi framåt skulle inte skada, men den kommer förhoppningsvis ihop med intervallträningen som jag tänkt lägga in om ett par veckor.

Nu ska jag hem och stressa lite. Ha det fint så hörs vi imorgon!


God dag

Hann visst inte med att blogga något igår. Tiden gick för fort. Och det är nog lite lika idag, jag har egentligen inte tid att sitta här. Ska gå ut och rida Loppan och sen ska jag åka hem, äta frukost och fixa matlåda innan det är dags att åka till jobbet. Blir lite övertid idag.


Min säng =)

Hemmet nästa

Nu ska jag stänga ner här och cykla hem. Undrar om jag hinner fixa nåt att äta. Ska åka till jobbet om en halvtimme. Jag blir så stressad när jag jobbar kvällarna. Så det får nog bli något snabbt. Måste köpa bröd också, för göra det imorgon innan jag åker hem.

Ha en fin dag så hörs vi imorgon!

när tiden inte räcker till?

Hur gör ni då?

I vilken ordning prioriterar ni saker?


Lilleman

Idag satte jag dit stigbyglar på sadeln. Reaktion? Ingen alls. Coola lilla hästen. Jag tycker att han skötte sig bra. Lite otålig blir han emellanåt. Jag hoppas att jag snart kan sitta upp!

Loppan

Idag höll vi oss på fältet här hemma. Måste väl snart ge mig iväg ut i skogen, men älgflugorna gör att det tar emot. Lite skritt, trav och galopp blev det idag. Lägger till lite tid för varje dag. Om ett par veckor ska jag ta tag i intervallträningen. Så han får upp flåset ordentligt!

Träning

Dagens träning avklarad, i princip. Jag har ju tagit upp cyklandet lite smått, iofs är det inte lång bit jag cyklar, men ändå. Ska skjutsa mamma en bit bort, hon ska ut på kantarelljakt. Sen ska jag cykla hem och duscha, ev hinner jag göra något att äta innan jobbet. Annars får jag rota i frysen. Skulle behöva organisera upp den också.


God förmiddag

Ja, morgonen har ju hunnit försvinna vidare.

Jag hann med all städning igår, dammsuga, torka golven och lite små fix. Dock räckte inte tiden till att sätta ihop byrån så det ligger på framtidslistan. Även målningen är uppskriven där.

Nu ska jag ut och rida Loppan tänkte jag, sen ska jag sätta dit stigläder och stigbyglar på Lillemans sadel och se vad han säger om det. När jag är klar med det så återstår det att se vad klockan är. Börjar jobba vid kvart över två idag.

Men istället för att sitta här så är det väl dags att ta tag i dagen.


Hem och städa

Nu ska jag åka hem och städa och laga mig lite mat. Och en matlåda tills imorgon. Sen får det nog bli en film ikväll eller om det blir sängen tidigt kanske.

Har suttit och kikat på garderober. Planerar lite smått hur jag ska ha det.

Vi hörs imorgon!

Promenad

Nu har vi varit ute på promenad med Smulan och Plutten. Smulan har ungefär 100kg övervikt eller nåt sånt... Tjockis! Så snart är det dags att börja banta för Smulet. Till våren börjar inridningen. Så vi tänkte hinna med lite löshoppning i höst.


Smulan som föl

Städtajm snart

Ska höra med mamma om vi ska gå på promenad med Smulan och Plutten. Sen tänkte jag bege mig hemåt för att städa och laga lite mat. Ska ge mig på en storstädning idag =). Om jag hinner ska jag kratta upp gräsklippet också.

Shopping?

Ska ta mig in till stan någon dag den här veckan och kika på soffa. Ska åka upp till severins och titta där. De hade ett erbjudande i sitt blad för ett tag sen om två skinnsoffor för 9995 eller nåt sånt. En två och en tre sits soffa. Är inte hundra på att det får plats men kan ju i alla fall åka och titta. Sen ska jag titta in på Bergmans också. Vet inte riktigt vad det finns för fler butiker. Mio har jag redan tittat på och hittade ingen alls som föll mig i smaken, kan ju också vara för att de knappt hade en enda skinnsoffa.


Jag ska iofs ha en svart, men den här såg rätt okej ut.

Loppan

En tänkt skogstur blev inte så värst lång. Orsak? Älgflugor! De är äckliga kryp och jag slipper helst umgås med dem, så vi vände och roade oss på lilla fältet här nere. Jag tror att sommarvilan och fyra nya skor har gjort gott. För han är go och glad. Så nu tränar vi oss i form. Ska försöka hinna med någon liten ridtur varje dag den här veckan. Borde inte bli jättesvårt. Måste ju komma igång med lite hoppning också.


Lilleman

Började med Lillemannen. Han skötte sig utmärkt under borstning och sadling. Sen gick han snällt ner till ridbanan. Stona och fölen var nere bredvid ridbanan, men de tittade han knappt åt. Sa inte ett knyst. Sen hängde jag på honom och vi skrittade runt lite med mig dinglande på sidan. Ingen match för en cool svart hingst inte. Snart dags för riktig uppsittning tror jag. Nästa helg kanske?



Nu ska jag ut en sväng med Loppan. Bara hoppa i stövlarna först.

Lite planering framöver

Fullspäckat schema ser jag nu när jag skriver upp allt. Nästa helg är det treårstest men det är enda lediga helgen så då ska jag nog ta det lugnt. Missar ju finalerna i ungponnychampionaten också, men får passa in dem till nästa år.

Så här ser september ut för tillfället. Kanske tillkommer det något också.

18-19 sep Danmarksresa med Connemara Väst, jag och Lisa åker.

22-23 sep Fackkurs med styrelsen på jobbet

24e sep Ullared

30e sep Fackmöte jobbet


Ullared om ett par veckor =)

En solig höstdag

Solen skiner, men det är kallt. Jag har tänkt mig en heldag i stallet idag. Funderar på om jag ska börja med Loppan eller Lilleman? Sen ska jag och mamma tvätta klart sista boxen i stallet.

Ikväll tänkte jag städa hemma. Har lite saker att röja upp. Sen ska jag sätta ihop min andra byrå och måla dem. Kolla om det går att sätta upp kryddhyllorna också.

Jag måste ta kort på de fina Guiness underläggen jag fick av lillasyster. Hon köpte de på väg hem från Storbrittanien. Superduperfina!!!

Laga lite mat måste jag hinna med också. Får fundera under dagen vad jag ska hitta på. Jag har varit superduper duktig på matlådor sen jag flyttade =). Ska fortsätta så.

Måste kolla upp vad jag vill ha för elbolag också. Senast den 15e om jag fattat rätt. Annars går det en månad till. Det är mycket nu.

Styrelsemöte

Andra styrelsemötet för den här veckan avklarat. Det är mycket information på lite tid och många frågor som ska klaras av. Men nu har alla begett sig hemåt. Jag är inte van att sitta still inne så länge så jag lyckas alltid få huvudvärk. Men det släppte efter en rundtur bland hästarna.

Blir nog sängen tidigt idag. Och imorgon ska jag pyssla en massa med hästarna.


Kladdkaka

Första kladdkakan står i ugnen andra står klar i formen och väntar på att få byta plats i ugnen med den andra.

Pajerna är på G också. Ska snart hem en sväng.

ett och två och jobba på

Har slitit på jobbet idag, kaos är så roligt att komma till.

Nu är jag värd min lediga helg =). Så tar vi nya tag nästa vecka. Ska skutta bort till soffan och slappa en stund. Sen blir det full fart hela kvällen. Imorgon är det möte här hemma.

Nähä

Nu ska jag stänga av datorn och gå ut och klappa lite på hästarna. Sen ska jag åka hem, fick ta Vera hit idag för datorn fick inte plats i min ryggsäck.

Ha det fint så hörs vi snart igen (hoppas jag).

Paintball

I lördags var vi på paintball med jobbet. Jag skulle egentligen varit fotograf, men Nicklas övertalade (tvingade) mig att vara med istället för honom.

Vi hade superduper snygga (NOT) överdragskläder. I militärgrönt... Och en stor hjälm, som såklart immade igen hela tiden. Så man såg ju ingenting. När vi parkerade bilarna så sken solen men efter informationen började det åska och regna. Inte kul alls. 
 
Det var lite kul i alla fall, men kanske inget jag måste göra om. Vädret hade gärna fått vara bättre.


Full fart

Ikväll ska jag bara ta det jättelugnt. Jag sitter hemma hos mamma, tog med min dator hit. Den får nog stanna här, jag har ju ändå inget internet så det är lika bra att ha datorn här.

Men snart ska jag åka hem och laga lite mat, ta en varm dusch och sen ska jag nog hoppa i säng. Är jättetrött idag. Frågan är vad man ska laga för mat. Får fundera på det.

RSS 2.0