Tyras blogglista

Det var LÄÄÄÄNGE sen jag skrev en lista. Men här kommer det en, från TYRA.

När vaknade du imorse?

Svar:
tjugo över åtta

Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Svar:
Undrar om klockan är tillräckligt mycket för att ta medicinen?

Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Svar:
Nope, låg i soffan och tittade på film och gosade

Vilket humör är du på?
Svar:
Jag är på riktigt bra humör!

Vad har du på dig just nu?
Svar:
Ett par träningsbyxor, en tröja och en strumpa, haha.

Har du ont någonstans?
Svar:
Jag har ont i armarn, och är öm i nacke och axlar.

Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Svar:
En trerätters!

Hur mycket var din senaste lön på?
Svar:
Strax över 21.000:-.

Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Svar:
Mat på Ica häromkvällen.

Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Svar:
Min mail. Öppnar den via msn.

Vad ska du göra idag och ikväll?
Svar:
Ikväll ska jag kika på några avsnitt av Veronica Mars tror jag, idag har jag haft mysmorgon med N och sen varit hemma hos mamam och pappa.

Vilken är den första låten du sätter på idag?
Svar:
Det var Spotify, vet inte vilken det var?

Varför ska man läsa din blogg?
Svar:
För att hänga med mig vad jag har för mig och läsa tips och ideer, har dock varit datorlös ett tag nu, och snart blir jag av med den igen.

Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Svar:
Bra fråga, fixade nog lite att äta och kikade på tv.

Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Svar:
Har jag redan fått <3.

När fotade något senast, och vad?
Svar:
Fotade rådjur på fältet häromdagen med mobilen, men det blev ingen bra bild så raderade den.

Kommer du göra av med pengar idag, på vad?
Svar:
Nope, hade tänkt åka till ICA och handla men ångrade mig.

Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Svar:
En stol och matbordet.

Vad tror du att klockan är?
Svar:
Halv sex.

Vad borde du göra idag?
Svar:
Säkert en massa, men jag tänker ta det lugnt.

Vad ska du ha på dig idag?
Svar:
Ikväll ska jag hoppa i mina pyamasbyxor och min gosiga myströja och gosa ner mig i soffan!

Om du fick fråga en fråga till vem som helst, vem hade du frågat, och vad?
Svar:
Oj jag hade velat fråga så jävla mycket. Men om jag fick välja någon/några så hade jag lätt valt att  gå till riksdagshuset och fråga alla riksdagsledamöter om hur dom anser våra lagar fungerar i Sverige. Den frågan brinner jag starkt för. Jag är otroligt frustrerad över våra svenska lagar, ska jag tala om. Jag hade velat säga dom både det ena och andra! Behåller Tyras svar här för jag tycker det är en riktigt bra fråga!


Riksgaloppen.se

Skulle kika lite på Bukefalos innan men sidan ville inte komma upp, det enda som syntes vad den stora reklambannern. Eftersom jag läste om det på en blogg igår så klickade jag in där. Och jag tror faktiskt att jag ska köpa en andel.

Det fanns en häst från Irland, så det stallet tänker jag köpa min andel i. Ska försöka övertala Nicklas också så kan vi tävla mot varandra!

Nu sitter jag även och kikar på rixallsvenskan som handlar om travet.


Borrelia

Förresten vet jag varför jag haft problem med armar och annat det sista. Fick provsvaren på borreliatestet jag tog för en vecka sen. Läkaren på Previa ringde igår. Och det var en pågående infektion. Så nu äter jag medicin. 4 tabletter om dagen, i 14 dagar. Känns bra att veta vad det är men väldigt tråkigt att det inte tagits på allvar innan när jag nämt att jag fick ett fästingbett i höstas.

Fick fästingbettet i september efter att vi spelat paintball ett gäng från jobbet. Plockade bort den och rengjorde och höll koll. Men det var bara en liten prick, vilket kanske inte är så konstigt eftersom jag blivit biten av ett djur. Tänk bara på hur myggbett ser ut... Men sen fick jag nackspärr i september/oktober någon gång. Tänkte inte så mycket på det då.

Sen började jag få ont i armarna och tappa styrkan på jobbet. Det blev värre och värre och jag ringde till Vårdcentralen. Fick prata med en sjuksköterska som sa till mig att jag tror att det är arbetsrelaterat. Nämnde då att jag haft en fästing i september och menade att det kanske berodde på den. Nä, jag är säker på att det är arbetsrelaterat, du får kontakta företagshälsovården.

Så jag pratade med våran sjuksköterska från Previa när hon var på jobbet. Då hade jag ont i armarna och hade även ömma punkter på underarmarna. Påpekade även för henne att jag haft en fästing, men nädå, prata med sjukgymnasten när han kommer nästa vecka. Sagt och gjort, pratade med honom, men han hade inga ideer utan gav mig några telefonnummer. Det här var strax innan jul. Fick tid på det ena stället den 11 januari. Då hade det varit mycket ledighet och vila så armarna var hyffsat okej. Fick några stretchövningar och blev tejpad på ena armen, sen återbesök efter två veckor. Var där igen efter två veckor, fortfarande var armarna rätt bra, så ingen undersökning utan bara ny tejp, den här gången på båda armarna. Sen skulle vi höras efter två veckor. Ringde och berättade att smärtan blivit mycket värre igen. Han sa att han skulle ringa mig på fredagen, det här är snart tre veckor sen... Han har fortfarande inte ringt.

Pratade med sjukgymnasten på jobbet igen och sa att nu får du komma på något, det här funkar inte. Hade riktigt ont i armarna då. Fick tid på Previa hos en läkare och när jag var där bad jag om att få ta ett borreliaprov också, för att kunna utesluta det. Och fick direkt en remiss till Habo VC. Och jodå, där var den ju. Svaret på varför jag haft alla problem.

Är riktigt missnöjd med hur alla skött det här och ska kolla upp om man kan anmäla hur det skötts. Ska ta ett snack med sjuksköterskan när hon kommer till Anza nästa gång. Till saken hör att hon satt och sa på rehabsamtalet på jobbet att jag var späd och att det är slitigt att ha hästar och att jag borde börja träna på gym.

Precis som det hade hjälpt...

Tillbaka en liten sväng

Idag har jag fått tillbaka min dator. Men de har misshandlat den, och vissa saker fungerar inte. F1 knappen är knäckt och tangentbordet är vågigt. Mina touchknappar till volym och play mm fungerar inte alls. Så nu blir jag av med datorn igen.

Känns trist. Hela datorn känns sned. Och när jag öppnade den så var flera knappar intryckta. Jag fick knappt upp luckan, den ena låsningsgrejen gick inte in helt.

Men men, bättre lycka nästa gång. Datorn åker väl iväg i nästa vecka och skulle vara prioriterad. Tur att Johannas plingande från msn irriterade mig, så jag tryckte på knapparna. Tack darling!

Myskväll

Ikväll ska jag ha en egen myskväll. Nu ska jag hem, tar med datorn eftersom jag måste spara ner allt som finns på den om de behöver ominstallera den.

Borde skriva upp lite inloggningsuppgifter innan det!

Ska ställa mig vid spisen direkt, magen är tom och hungrig. Får väl tugga på något tills maten är klar. Funderar på att göra scones också. Så gott att äta när de är lite varma och smöret och osten smälter!

När jag är klar med mat och disk ska jag krypa upp i soffan med min värmefilt och titta på Änglagård 2. Beroende på hur hungrig jag är så har jag två chipspåsar liggandes på kylskåpet...

Fortsatt fint väder

Japp solen skiner idag också. Jag ska egentligen inte sitta här men öppnade upp för att kolla mail och vips så sitter man och kikar runt. Inte bra, men snart blir jag ju datorlös ett tag.


Hejsan svejsan

Idag har det varit soligt och fint ute. Skönt! Men kallt. Vi var ute en sväng med kameran. Men orkar inte lägga upp bilderna här också. La de i stuteribloggen så ni kan kika där.

http://bowntystud.blogg.se

Service

Datorn ska in på service. Så nästa vecka blir jag nog datorlös =(

Men sen ska den förhoppningsvis vara lite piggare och gladare. Nu kan den ju "dö" när den blir för varm. Då säger det piiiiiip och sen blir skärmen svart och datorn är död. Då får man vänta ett litet tag innan man kan starta den, annars säger den bara piiiiip och vägrar starta.

Det tog bara ca en minut att prata med supporten.

Förresten

Så har jag tänkt klippa mig. Ska bara ta mig iväg.


Såhär kort var det förra året. Det växer för fort...

Semester!

Jag läntar till i höst när vi åker till Turkiet. Men 30 långa veckor kvar. Jag hoppas verkligen att det blir en fin solig sommar!

Egentligen hade vi tänkt åka nu i vår. Men planer ändras och så blev det med våra. Så nu får vi längta och vänta till i höst.

Men när man tittar ut genom fönstret idag så längtar man verkligen bort....

Nämen, vad sägs som lite till snö kanske?

Japp, ute yr det vitt igen. Jag börjar bli duktigt less på vintern nu. Kan det inte snälla bli vår nu. Förra veckan var det nästan vår i luften. Men det ska väl komma några bakslag innan det vänder antar jag.

Men det ligger tillräckligt med snö på marken här.

Idag är mamma inne på Ryhov med sin hand, ska röntgas och så. Hoppas det ser bra ut, annars blir det visst x antal veckor med gips.


Skräpväder

Nu snöar det ute igen. Inte alls spännande. Jag vill ha VÅR NU!!!

Men ack nej, det lär ta ett tag till kan jag tänka.

Sitter hemma i köket och luktar Jenka, ni vet tuggummit?! Mina armar har börjat göra ondare igen så Nicklas tejpade på några specialplåster på armarna (och i nacken...). Det brände bra kan jag lova er.  Vet inte om det hjälper dock. Men jag hoppas!

Försenad frukost

Jag ska hem nu och äta en försenad frukost. Sen iväg till jobbet.

VDn ska ha något informationsmöte så vi får pallra oss dit tidigare idag. Idag skiner solen så fint ute.

Men nu ska jag som sagt hem.

Solen lyser och ute är det vitt =(

Japp, det har snöat inatt igen. Suck, men inte i Bankeryd, där hade det mest regnat.

Jag har varit inne i stan och hämtat ut mina skor på Grolls och sen var jag på Granngården och köpte mat till Plutten. Hämtade upp Carita på vägen och kikade in i hennes nya lägenhet.

Nu ska jag gå ut i stallet och mocka och sen ska jag hem och laga mat. Måste ha en matlåda till idag.

Hemåt

Nu ska jag jogga hem (gick hit och tänkte springa hem). Sen ska jag fixa mat, och därefter är det nog iväg till jobbet som gäller. Har ett protokoll jag måste renskriva.

Vi hörs!


Finbesök

Igår hade jag finbesök på kvällen. Lisa och Andreas var och hälsade på och åt kantarellmackor. Först spelade vi lite spel, den ofrivillige spelaren som jag köpte på eko på rea! Ganska okej spel, men en del regler man måste kunna. I spelet ingår Texas hold´m, Keno, Roulette och trav. Måste skryta och säga att jag vann =)

Sen dök Nicklas upp efter sin träning lagom till mackorna skulle in i ugnen. Och vi passade på att spela en omgång Chicago, som Lisa vann.

Sen var klockan mycket och sällskapet åkte hemåt. Jag roade mig med att hänga tvätten, dock efter att ha startat om centrifugeringen eftersom maskinskrället stannat. Så jag hann ta en dusch innan tvätten skulle hängas.

Ny styrelse i SCS!

Nu har SCS fått en ny styrelse som kommer jobba för connemaraponnyn och inte egna intressen!

Ordförande är Sylvia Ekman
Ord Ledamöter: Anders Gustafson, Inger Jonsson, Cecilia Heikne, Hans Tingvall, Sandra Hellsing och Johanna Sällberg.
Suppleanter: Christina Cedermark, Agneta Wickblom och Anna Oxensteirna.

Revisorer: Annelie Dahlskog och Elisabeth Ljungstorp.
Suppleanter: Katarina Lövberg och Katarina Sjöberg.

Valberedningen består av Lotta Sjöberg (Sammankallande) personlig supp: Johan Ljungstorp
Eva-Lena Sundell suppleant Ulla Gunnars
Och jag själv med Maria Holdhaus som suppleant


Mötet flöt lugnt och fint, faktiskt. Skönt det!

Och tiden rinner iväg

Jisses vad fort tiden går. Nu är det redan februari. Januari är över. Våren kommer lite närmare! Det gillar vi mycket.

Har haft fullspäckade dagar som vanligt. Jobb, hästar, hem och sova lite också.

Kanske hade det blivit mer bloggat om jag haft bredband hemma. Men det är ganska skönt att vara internetlös också. Jag fixar med annat istället.

På lördag är det årsmöte i SCS. Ska bli intressant. Hoppas det går smidigt.


Nu ska jag bege mig ut i stallet och träna lite med fölungarna och sen ska jag åka hem.


RSS 2.0