Nu ska jag sova

Tidigt? Javisst. Men jag är trött. Och då kan jag lika gärna ta en dejt med John Blund. Imorgon är sista jobbardagen den här veckan! Det gillar vi mycket =)

På kvällen blir det bio. Vi ska se Klara filmen, är med en connemara i den, och jag har faktiskt ridit den. För många år sedan.

Natti natt!

Det var på tiden!

Vägen till Mullsjö rustas upp
Under gårdagen kunde vi berätta att regeringen beslutat sig för att inte satsa några pengar på en Götalandsbana. Men Jönköpings län går inte lottlös ur regerings satsning. Totals lägger man 850 miljoner kronor på olika vägprojekt runt om i länet.

För kommunerna i Vätterbygden är det en satsning på riksväg 26 mellan Mullsjö och Månseryd samt riksväg 31förbi Tenhult som väntar.
358 miljoner kronor avsätts för ombyggnation av väg 26 mellan Mullsjö och Månseryd. Det blir en mötesfri väg med delvis ny sträckning.

- Vägsträckan är olycksdrabbad och det är en stor lättnad att den nu finns med i de infrastruktursatsningar på nästan 500 miljarder som planeras för de kommande åren, säger Andreas Carlson, ordförande i Kristdemokraterna i Mullsjö.
- Att vägen byggs om är viktigt för utvecklingen av Mullsjö. Vi har i dag bra förbindelser via tåg och buss, men Mullsjö upplevs fortfarande ligga ganska långt bort från Jönköping.

Redan nu har ju ombyggnaden av riksväg 31 inletts. Där satsar regeringen 203 miljoner på en mötesfri väg. Miljoner satsas även på riksväg 40 där det ska satsas på en ny stäckning förbi Eksjö samt en upprustning av sträckan Nässjö - Eksjö.

Från jntt.se


Jordgubbar är bra för tänderna =)

Knapra morötter, drick mjölk och mumsa jordgubbar – inte bara bra för vikten. Karoten och vitaminerna A och C skyddar också mot tandlossning.

Det har japanska forskare kommit fram till efter att ha studerat 20 000 tandläkares matvanor. De som åt mycket nudlar, mejeriprodukter och grönsaker hade kvar fler egna tänder. De som åt mycket ris och sötsaker hade tappat fler tänder.

Källa: www.tandlakartidningen.se

Taget från Aftonbladet.se


Jag diggar den här


Huu?

Sitter och kikar runt lite på youtube (som ni kanske märkt) men samtidigt kikar jag runt i lite bloggar också. Och ordet dirr har jag trillat över några gånger nu. Smart som jag är så har jag listat ut att det betyder direkt. Men vad är det för fel på att skriva direkt? Ett av inläggen var knappt läsbart pga alla fjortisuttryck. Men sen vill de kanske inte ha mig som läsare heller. Så det går väl jämt ut...

Den här är lite rolig...


Nu drar det lite i smilgroparna =)


Pigga upp sig lite

Jag är på lite halvdåligt humör. Så jag sitter och tittar på Youtube. Den här måste jag dela med mig av!


Lek med Lilleman

Igår var jag och Lilleman på ridbanan och han fick leka av sig lite energi. Han hoppade runt och bockade och sparkade och stegrade sig. Väldigt nöjd. Sen sprang han runt mig i en cirkel, som om man longerar. Jag lyckades bli yr, för han travade på en så liten volt. Fina pojken!


Trött

Ganska så trött är jag nu, har varit ute och fodrat hästarna och ätit lite kräm.


Söndagsdejt

I söndags så var jag och min fina Emilie i Göteborg, på The studio. Hon hade fått inbjudan dit. Dock var det en dag av bara lång väntan, vilket tyvärr förstörde ganska mycket. Och ju mer jag tittar på bilderna, ju mer missnöjd blir jag.

Några bilder från plåtningen:


Finaste Emilie <3


Bästa bilden från dagen...


Spegel, spegel på bordet där


Dåliga färger...


Diggar väggen


De här bilderna såg jag fram emot jättemycket, men de blev mörka och inte alls så fina som jag trodde =(


Ajaj

Återigen urkass bloggning. Men det är det där med tiden. Man ska hinna med också. Jag hinner inte just nu.

Ska försöka skriva ikapp lite nu, tänkte gjort det igår, men det blev för sent och jag hade ont i huvudet. Så det blev sängen efter jag fodrat hästarna.


Over and out

Nu loggar jag ut härifrån. Och stänger ner datorn. Trötter!

Får se om jag hinner med att blogga imorgon? Ska även ställa om klockan också. Suck. Då blev det kortare sömn ju, men har ju sovit ett tag inatt så det får väl räcka antar jag.

Humpf

Jag har en massa jag borde göra. Men jag orkar inte!

Har ingen aning om vilka kläder jag ska ha med mig imorgon? Det får väl bli morgondagens bekymmer. För jag tänkte att jag skulle dra mig mot sängen strax.

Måla naglarna? Det borde jag väl hinna imorgon väl?

Lördag hela dagen

Jag vaknade vid tio över sju imorse. Det hade inte varit poppis om jag börjat härja runt då, så jag kröp ner under täcket och somnade om igen. Sen vaknade jag när det ringde vid kvart över tio. Då var det ingen ide att försöka somna om. I alla fall inte för mig. Sen blev det frukost framför tvn och discovery.

Var och kikade på Nicklas och Mannes båt en sväng och sen åkte jag in till biltema och ÖB. 

Var hemma vid sextiden tror jag. Och nu tänkte jag gå ut och fodra och sen gå och lägga mig. Har ont i huvudet. Trist!  

Fredagkväll

Vi spelade bilspel igår. Sånt är kul. Jag är väl inte världens bästa, haha. Men kul var det. Och vi var tröttare än tröttast när vi slutade vid strax innan två i natt.

Jag passade på att handla lite innan. Och det var ganska tomt i skålarna när det var dags för sängen. Lite godis kvar. Jag borde nog sluta med godis och sånt igen ett tag. Igår satt jag och tuggade och tuggade och tuggade fast jag var proppmätt. Men lite till chips och dipp, sen en godisbit och sen lite gurka och dipp. Dåligt förhållande till mat?


In mot staden

Efter jobbet var jag på Swedbank en sväng. Tummen upp där =)

Och sen mötte jag upp mamma och vi var hos Tizzans nya ägare och skrev klart kontrakten och fikade lite. Så nu är vi en häst "fattigare".

Det känns riktigt bra med hon som köpt Tizzan och hon finns i närheten. Så vi kan titta förbi om vi vill. Det är skönt det. Cirren bor ju ett par timmar bort. Men när tävlingssäsongen drar igång så ska jag åka iväg och titta på honom någon helg.


Tizzan


Cirren


Skäms på mig!

Hann inte med att blogga igår. Lite dåligt samvete för det. Men tiden bara sprang sin väg.

Låg kvar i sängen lite för länge, men hann till jobbet i tid trots det. Men det trodde jag inte när jag kom ner till bilen och såg att det var is på alla rutorna. SUCK!

Mådde fortfarande inte så bra. Yr och illamående. Funderade och funderade på varför? Det kom ett par förslag på torsdagkvällen. Men jag kom fram till att det nog är för att jag gått upp i styrka på linsen på höger öga. Simple as that.

Fick i alla fall en lagom krävande uppgift på jobbet. Så det funkade att jobba. Men lite jobbigt när man inte mår hundra.

=(

Usch, jag mår inte bra. Jag har varit yr hela eftermiddagen. Det är bättre nu efter att jag vilat ett par timmar. Men fortfarande inte hundra. Får se hur det känns imorgon när jag vaknar.

Nu ska jag ta en dusch och sen åka iväg. Börjar bli lite kort om tid. Varför blir det oftast så?

Trött!!!

Jättetrött är vad jag är. Blir till att gå upp tidigt imorgon. Suck.

Så nu är det go natt.

Götet på söndag

På söndag ska jag och min fina Emilie till göteborg. Ska bli spännande! Och jag borde nog tvätta lite tills dess.

Wiihoo

Nu funkar min scroll på musplattan! Det räcker med att starta om datorn, (brukar göra det i alla fall). Men ibland är man ju lat...

Jag har även installerat nya F-secure på datorn. Så nu är den skyddad ett år till! Skönt =)


Morgondagen

Imorgon är det jobb igen. Jag borde nog plocka ihop lite vad jag ska ha för kläder. Sen ska jag fixa en matlåda. Köttbullar och makaroner tror jag det får bli. Då kan jag äta lite makaroner nu också. Klockan tickar på ser jag. Ska plocka om ur väskan också, det ligger en väldig massa grejer där i. Är duktigt trött också. Skulle gärna ta till sängen strax. Men det hinns inte med. Sova på lördag hoppas jag. Men det blir väl till att jobba över en del nu när det är strejkvarsel antar jag.

Jag är splittrad vad gäller strejken. Visst tycker jag att avtalen ska godkännas och gå igenom, så jag förstår att det är strejkvarsel. Däremot vet jag ju att det försvinner sådär 10-14 timmars körtid på våran maskin. Som vi kommer tappa en hel massa på. Vilket resulterar i REST, vilket resulterar i små ordrar, som tar onödigt med tid. Vi som precis kommit ifatt oss. Det kommer märkas i sommar också. Kommer vara fullt upp verkligen. Kanske är tur att våran maskin ska gå hela semestern?!

Nu ska jag gå ner och koka makaroner. Spännande ;)

Ska ta med datorn ner, så jag bloggar väl vidare vid bordet. Jag måste verkligen uppdatera min f-secure också. SUCK!

Favoritbloggar

Jag har ett gäng bloggar jag läser varje dag. Som många andra läser jag Kenza, Blondinbella och Tyra Sjöstedts bloggar. Tyras har jag följt rätt länge, de andra två var stora redan när jag började läsa. Dock tycker jag att båda bloggarna blivit ganska ointressanta.

Annars är det vänners bloggar jag läser, och några vänner från förr.

EMILIE - bästa vännen!

JOHANNA - henne följer jag även via bilddagboken

LINA - bla mitt resesällskap till Irland och en del andra evenemang

Cecilia - en connemara vän

Cissi - en gammal jobbarkompis som blivit mamma

Anna - en gammal klasskompis

Några av bloggarna som jag läser. Jag tycker att det är roligt att kunna följa varandra via bloggen, när man inte hinner prata så jätteofta. Man får hänga med i vardagen på ett sätt som känns som att man träffas! Det gillar jag. Sen hade jag iofs sett att Emilie bodde närmre så man kunde träffas oftare. Men det är ju en annan sak det.

Sista utbildningsdagen avklarad

Helt klart så var gårdagen den bästa dagen. Idag vet jag inte riktigt vad vi har gjort om jag ska vara ärlig. Nu ska jag ta tag i en blogglista tror jag.

Sikta mot stjärnorna

Lina skickade en länk till youtube...



Nu ska jag iväg

Vi hörs imorgon. Då är det avslutning på kursen. Linsbesök, borde nog ta med och byta till nya imorgon... Och så ska jag försöka hinna med banken också. Bla skaffa e-legitimation!


Funderingar

Den här kursen som vi går är både bra och dålig.

Den är jätteintressant och inspirerande...

MEN!!!

Jag märker såväl att det jag gör just nu, är något jag inte är nöjd med. Jag vill mer. Jag vill fortsätta utvecklas, lära mig mer. Sträva vidare. Uppnå nya mål. Lära mig nya saker. Jag vet inte om jag någon gång kommer nöja mig. Jag tror att det är en tävling mot mig själv lite grann. Jag vill förändra. Jag vill att världen ska vara rättvis. Jag vill att man ska kunna leva sina drömmar. Att man inte ska nöja sig för sakens skull.

Jag blir rastlös, det vet jag. Det har jag bevis på bevis på. Jakten har alltid varit det roliga. När det inte finns något att jaga längre så lessnar jag rätt fort. Jag antar att frågan är vad jag vill uppnå. Vad jag vill med mitt liv? Hur långt man kan tänka sig att gå.

Men som sagt. Jag är rastlös. Utbildningen har inte hjälpt på den punkten.

Kläder?

Jag ska ha på mig ett par skönare jeans imorgon! Idag hade jag mina stuprörs jeans från BikBok? tror jag. Och det var inte skönt. Alldeles för tajta och hårda när man ska sitta ner så många timmar. Buuhuu. Så ett par skönare imorgon! Ska se om jag hittar mina älsklingar från Bondelid, synd bara att de är ett par storlekar för stora. De passade ett par månader...

Har hängt tvätten också. Så jag är egentligen ready to go, när hästarna är fodrade =)

Canvas tavlor

Jag fortsätter att leta i bilderna för att hitta fler till canvastavlorna jag vill ha. Inte hundra på vilka bilder jag redan lagt ut. Så ni får ha överseende om det blir samma bilder.


Den här gillar jag jättemycket!


hovar är också fint, om det blir den här eller någon annan vet jag inte än


Cirren hans sista dag

Optikern imorgon

Imorgon efter kursen ska jag till Synsam för linskoll. Men det är inte förrens vid kvart i fem. Så jag har väl ett par timmar att göra annat kanske. Funderar på att gå till banken och fixa en sak. Vi får se vad jag hinner med. Just nu är jag TRÖTT! Och skulle mer än gärna gå och lägga mig. Men jag ska fodra om någon timme och sen iväg. Snart borde andra maskinen tvätt vara klar också. Så hänga den ska jag också göra. Och plocka fram kläder för imorgon. Och fixa iordning alla papper som ska med också.

Lite planer för morgondagen och kvällen.

Oceans thirteen

Igår kollade vi sista Oceans filmen. Klockan hann bli halv tolv innan filmen var slut. Så det var lite segt imorse. Tur att jag vaknar i alla fall. Frukostfixare två dagar i rad nu. Är det min tur att få frukost på sängen imorgon tro?

Filmen var bra, jag diggar Matt Damon! I den här filmen är det hämnd. Och den lindas ihop med både första och andra filmen. En kupp men inte enbart för pengarnas skull den här gången. Utan en kupp som ska slå hårt mot en speciell kasinoägare.

Jag förslår att ni gör som oss och kör ett Oceans maraton!


Jag borde göra något åt designen

Men jag vet inte riktigt hur man gör. Så jag får väl plugga det först. Och det känns som det finns 100 andra saker att ta tag i innan. Tyvärr, lite trist. Men bloggen är ju mest ett ställe att skriva av sig lite. Få sina tankar uttryckta i skrift. Några är ni ju som läser dagligen. Men jag vet ju inte riktigt vilka alla är. Hade varit kul att veta.

Hur designen ska vara har jag dock ingen aning om. Färg? Bilder? Text?
Mycket att fundera över innan man börjar. Tills dess så får den se ut som den gör. Headern kan jag dock ändra lite då och då. Det får bli en ny när det är mer vår. Vinterbilden passar någon vecka eller två till.


Jag saknar min bruna dressyrponny <3 och en snöfri torr ridbana!

Fortsatt utbildning

Idag har vi varit på andra utbildningsdagen. Det är riktigt intressant med allt man får lära sig. Jag känner verkligen att jag trivs. Så kanske dags att bestämma sig för vad man vill göra och ta tag i det? Idag har vi pratat om försäkringar bla. Jag tror att man lätt skulle kunna spara en hel del pengar och framför allt strukturera upp sig om man bara visste vad man har och vad man behöver. Nu så betalar man för att liksom.

Jag borde plugga på lite sånt här tror jag. Det är sånt som verkligen är bra att veta. Speciellt när man flyttar. Försäkringar, vilka ska man ha? Pensionssparande, hur mycket och i vilka former? Men mera, med mera.

Imorgon är sista dagen. Då blir det väl ytterligare lite man lär sig.

Vi har ätit god lunch båda dagarna nu. På Guvenören, körde på schnitseln idag också. Får se vad det är för alternativ imorgon. Eller om det blir en favorit i repris.

mys i stallet nu

Ska gå ut och ge hästarna kvällsmat. Sen ska jag bege mig iväg till Bankeryd. Vi ska ju kika på sista Oceans filmen, hoppas jag orkar hålla mig vaken. Är ganska så trött just nu faktiskt. Men, men. Det blir nog bra. Får ju lite grann sovmorgon imorgon i alla fall.

Lär väl inte hinna blogga mer idag. Så jag återkommer imorgon. Med rapport om vad jag lär mig och hur det går i förhandlingarna. Ska bli intressant.

Natti natt säger jag väl nu då!

Nu är det visst krig...

Kopierat från GS fackets hemsida. 

Pressmeddelande: GS stridsåtgärder startar 5 april klockan 18.00

– Arbetsgivaren vill ha fortsatt rätt att utsätta våra medlemmar för godtycklig behandling gällande återanställningsrätten, det kan vi inte acceptera, säger GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

GS har måndagen den 22 mars klockan 13.00 varslat om stridsåtgärder mot motparterna Sveriges Skogsindustrier och Trä- och Möbelindustriförbundet (TMF). 30 000 av GS medlemmar berörs.

 

– Jag har aldrig upplevt något liknande. För första gången sedan 1980-talet tvingas vi att lägga ett varsel om stridsåtgärder inom trä- och skogsindustrin för att få till stånd ett nytt riksavtal. I fredags fick vi ta emot en handling från de opartiska ordförandena där de meddelade att de inte kunde lägga en slutlig hemställan på grund av att parterna stod för långt ifrån varandra. Samtidigt konstaterade vi i våra direktförhandlingar med TMF att vi inte kunde nå någon samsyn i frågan om företrädesrätt till återanställning vid inhyrning. Vi gör bedömningen att ett konfliktvarsel är det enda sättet att få fart på förhandlingarna i detta läge, säger GS förbundsordförande Per-Olof Sjöö.

 

Stridsåtgärder omfattas av övertidsblockad, stopp visstidsanställning samt förbud mot inhyrning av arbetskraft. Den 5 april klockan 18.00 träder stridsåtgärderna i kraft.

 

– Vi kommer vidare att kräva ett avtal som ska ge medlemmarna en reallöneökning samt en rimlig individgaranti, avslutar Per-Olof Sjöö.

 

 

För mer information kontakta:

Per-Olof Sjöö, förbundsordförande 010-470 86 57

Tommy Andersson, avtalssekreterare 010-470 86 71

Anette Vahlne, press och kommunikationsansvarig 010-470 83 58

 

 

GS är Sveriges nyaste fackförbund. Vi organiserar mer än 65 000 anställda på företag bland annat inom skogsbruk, träindustrin, tryckerier och grafisk bransch






GS varslar om stridsåtgärder

 

Med anledning att kollektivavtalsförhandlingarna och för GS viktiga principiella frågor, såsom att säkerställa medlemmarnas anställningstrygghet, inte går framåt beslutades idag den 22 mars 2010 att varsla arbetsgivarorganisationerna Trä- och Möbelindustriförbundet och Skogsindustrierna om följande stridsåtgärder.

 

Från kl. 18.00 den 5 april 2010, för företag som är anslutna till TMF och omfattas av Träindustri- respektive Stoppmöbelindustriavtalet;

 

  • Förbud att utföra övertidsarbete, mertidsarbete, jour och beredskapsarbete. Sådant arbete förklaras i blockad från och med ovan angivet datum
  • Förbud mot nyanställning, med undantag för tillsvidareanställningar
  • Förbud mot utökad inhyrning av arbetskraft

 

Från kl. 18.00 den 5 april 2010, för företag som är anslutna till Skogsindustrierna och om fattas av Sågverksavtalet;

  • Förbud att utföra övertidsarbete och mertidsarbete. Sådant arbete förklaras i blockad från och med ovan angivet datum
  • Förbud mot nyanställning, med undantag för tillsvidareanställningar
  • Förbud mot utökad inhyrning av arbetskraft

 

Stridsåtgärderna omfattar såväl organiserade som oorganiserade anställda. Däremot omfattas inte företag med s.k. hängavtal eller deras anställda.

 

Vid dom företag som kringgår de ovanstående förbuden genom att nyanställa på viss tid, beordra övertidsarbete eller mertidsarbete, hyra in arbetskraft, omdisponering av arbetsuppgifter eller på annat sätt försöker åsidosätta åtgärderna, kommer utökade stridsåtgärder att vidtas.

 

– Vi anser att vi har gjort vad vi kunnat för att undgå att hamna i en konfliktsituation. Nu är vi ändå här. Den aktuella konflikten är betydelsefull för förbundets samtliga medlemmar. Oavsett var man jobbar ska medlemmarna känna trygghet i att företagen har att följa svenska lagar såsom företrädesrätt till återanställning om arbetskraftsbehov uppstår på företaget.

 

För mer information kontakta:

Anette Vahlne, Press- och kommunikationsansvarig 010-470 83 58.


Jisses

Jag vet inte vad jag ska säga???

SVT PLAY

Medlemsutbildning ABF i Jönköping

Jag och ett par av mina jobbarkompisar går en medlemsutbildning via facket på ABF i Jönköping. Måndag till onsdag ska vi vara där. Idag var första dagen. Man lär sig alltid något nytt och just fackligt är man väl inte så speciellt insatt kanske. Lika bra att verkligen hänga med och lära sig så mycket man bara kan. Speciellt jag som är med i Verkstadsklubben på jobbet. Det kan vara bra att veta lite om facket då...

Nu ska jag göra våran hemuppgift tänkte jag. Vi ska titta på ett klipp på SVT play med Marian Radetzki.

Sen ska jag gå in på GS hemsida, och se hur det gått med förhandlingarna. Det verkar ju gå mot strejk. Handels hade ju varslat om strejk idag. Inte en enda butik i Jönköping, men Ica i Eksjö var varslat. Konstigt att de inte varslar A6, där finns ju några butiker. Men det kanske inte är så många som är medlemmar i facken där.

Nä, SVT play var det. Ska se om jag får igång skiten, nyss la internet ner när jag gick in där. Så jag ska spara här först. Så det inte försvinner igen. Det är irriterande!

Får nog skaffa mig en jobbkategori snart tror jag.

Oceans twelve

Igår tittade vi på nästa Oceans film. Jag lät bli att sova, även om jag var trött. Ikväll är det dags för den tredje. Är riktigt trött och mår inte helt hundra. Lite halvt yr? Minns faktiskt inte vad tredje handlar om så det blir ju intressant.

Igår blev det pizza, godis och chips med dipp till filmen. Ja, vi är väldigt nyttiga när vi tittar på film. Dock hade jag funderingar på att köpa gurka så man kunde dippa det. Nya chipssorten från OLW var i alla fall god. Sweet chili tror jag att den hette. Tycker jag ni ska prova faktiskt. Köpte tsatsiki dipp till. Vitlök är gottigt. Smakade visst vitlök sen också, men det bjuder jag på.



Vickningschipsen från Estrella har fått en motståndare. Då är det något alldeles extra kan jag lova!

Pälsfällning

Tog även in Janne och Beauty igår och såg till att en hel del vinterpäls förpassades till golvet. Båda två stod och njöt. Och tro det eller ej, men Beauty fällde nog mest av alla. Det är ganska ovanligt. Hon har kort, tät päls. Men det brukar inte lossna så mycket åt gången. Men kanske är våren verkligen på väg då? Jag hoppas det i alla fall.

Försökte även att få Janne lite vitare, lättare sagt än gjort kanske? Behövs nog ett bad där. Men Loppan tar nog första pris i att vara smutsig. Mr Piggy, är smeknamnet på honom just nu. Det hör även ihop med att han inte är speciellt renlig i boxen. Något han ärvt av sin mor.

Lilleman <3

Även Lilleman fick komma ut och röra på sig igår. Och som han skötte sig! Han sprang som ett ljus upp och ner i allén. Väldigt synd att vi inte kunnat träna ordentligt inför premieringen. Men det var väl menat så kanske. Snygg är han också, min svarta hingst. Men det får bli nya tag till nästa år istället. Så nu i år får det bli treårstest? och inridning. Och träning inför nästa år. Spännande! Bara hoppas att han håller mankhöjdsmåttet. Det är väl egentligen det enda som jag är orolig för. Hoppa kan han, och rörelserna är det inget fel på.

Vi sprang som sagt upp och ner i allén, men var även inne en sväng på ridbanan. Och där verkar herrn visst trivas bra. För han ville gå in där varje gång vi gick eller sprang förbi öppningen. Men det är mycket snö kvar där. Hoppas det töar bort fort!!!


Loppan =)

Igår red jag för första gången på jag vet inte hur länge. Det har ju inte direkt varit underlag för att sitta upp och rida. Det har varit sådär 80cm snö. Och det är inte snällt att låta hästarna kämpa i det snödjupet. Inte nyttigt för senor och ligament. Lite snö gör ingen skada, men så mycket? Nej! Så han har haft lite extra vintervila istället. Vägen har varit okej, men var ska man ta vägen när snövallarna är över metern höga och stenhårda? Det hade nog blivit brutna ben där tror jag.

Trodde nog att det skulle vara mer fart i herrn än vad det var. Han skötte sig nästan helt prickfritt, men några bocksprång kunde han inte hålla sig för. Vilket jag bara tycker är lite roligt. Dock inte samma studsande som i vintras då han knappt hann landa innan han studsat vidare.

Nu blir det dock lugnt ett par veckor då han vaccinerats idag. Så skritt och trav ska vi väl roa oss med. Idag har han fått vila för veterinären hade precis varit här när jag kom hem. Men imorgon blir det nog en liten sväng tror jag.


Dags att städa lite

Får bli rapport om dagen senare. Dammtussarna ropar ;)

Lite städning

Ska jag nog också hinna med idag tror jag!

God dag

Klockan är lite mer än vad den borde tror jag. Men det behövdes lite extra sömn idag. Jag ska inte sitta här framför datorn nu, utan gå ner och äta frukost och sen ta en sväng i stallet. Ska attackera all överflödig päls på hästarna och så blir det nog en runda på Loppan också. Allén ser ut att vara isfri =)

Ingen sol ute, tyvärr. Men ingen nederbörd heller. Så då får man väl vara nöjd antar jag. Men solen får väldigt gärna titta fram!

Håller ett par tummar för XL som visats uppe på Grevagården nu på förmiddagen. Spännande när det kommer rapport därifrån!

Sängen

Nu får jag sluta skriva. Men jag har lite dåligt samvete för de senaste dagarnas dåliga bloggande. Så jag försöker väl ta igen det på något sätt antar jag.

Men nu ska jag faktiskt ägna mig helt och fullt åt John Blund! God natt!

Misty Dawn

För flera år sedan gick Connemaras riksutställning på Grevagården i Skövde. Det var med ett kritvitt vackert sto, som var långbent och föll mig i smaken, både utseendemässigt (dels för att hon var långbent, men det fanns DET över henne) även stammässigt föll jag riktigt mycket för henne. Jag gillade vad jag såg, hon var med i ridklasser och hopptävlingen också, om jag inte minns fel. Enda felet då var väl att hon inte var till salu. MEN nu ligger hon ute på SCS salusida och jag har sett henne på hästnet innan också. Dock triangelmärkt och kostar 45.000:-. Det är dyrt!

Jag är mer än nöjd med mina ston jag har, så något mer sto i stallet kommer det inte bli. Men jag minns att det där stoet gillade jag skarpt. Hoppas någon annan tar tillvara på hennes gener!

Malteser

Köpte en påsa Malteser på ica igår. Så jag sitter här och stoppar i mig kula efter kula. Men ska sluta med det nu och krypa ner i sängen istället. Vetekudden vet jag inte var den är. Så jag får väl klara mig utan. Även om det varit väldigt skönt!


Oceans eleven

Igår kikade vi på film hos Manne. Men jag var trött. Kanske inte så konstigt när jag kört över 50mil på bara några timmar. Så jag lyckades somna i soffan och vaknade väl när filmen var slut. Tur att jag sett den flera gånger innan. Nästa gång blir det Oceans twelve. Imorgon var det sagt, men det verkar väl inte bli så. Vi får väl se.


Matt Damon igen...

Gårdagen då...

Ni kanske undrar vad jag och mamma gjorde i Nyköping?

Vi var uppe hos Katizy, en av våra hästar, som varit utlånad på foder. Hon skulle veterinärbesiktigas för att flytta till sin nya ägare, Katharina i Jönköping. Så man kan säga att hon nästan flyttar hem. Hon kommer stå på JFK, så det är inte långt bort om vi vill hälsa på. Det känns väldigt bra och vi hoppas att de två kommer att trivas bra ihop.


Grevagården idag

Enligt rapport från Johanna så har Erinmore Golden Marble blivit godkänd idag. Enda godkända bland 3- och 4 åriga hingstar. En till har chans till godkännande imorgon, XL Broderick gör sin uppsuttna hoppning och exteriörbedömning då. Jag hittade ingen direkt favorit i år. Var ingen som stack ut från mängden. Men ingen var jättedålig heller.

LINA har lagt ut lite bilder. Kika på dem om ni vill.

Trött som bara den

Blev visst inga inlägg igår. Sorry för det. Men det var full fart.

Det blev en film igårkväll. Och det blev för sent. Jag var hemma vid tre. Och sen upp vid kvart i åtta. Så nu är jag totalt slut. Kommer sova SÅ gott inatt. Ska bara hitta vetevärmaren, för jag är lite stel i ryggen. Så den skulle vara ett trevligt sällskap!

Mot Skövde och Grevagården

Snart styr Vera, jag, mamma och Lina mot Grevagården utanför Skövde. Hingstpremiering står på schemat. Lina dyker upp här vid halv, så jag har inte jättebråttom än. Men ska väl fixa till håret och klä på mig lite kläder.

God natt

Jag ska lägga mig nu. Mår inget bra =(

Halsont och allmänt hängig. Inte så roligt nu när det snart är helg och allt. Men, men. Det kunde varit värre antar jag?

Imorgon styr vi mot Nyköping. Jag och mamma. Återkommer med rapport imorgonkväll tror jag.

Dagens ROS

Till killen som puttade undan bilen som fått problem innan en rondell i Jönköping. En stor eloge till honom. Det var kö åt båda hållen för det stod en bil i varje körfält. Osmidigt värre. Men den här killen han puttade helt sonika undan bilen som blockerade ena körfältet!

Det finns kanske hopp för mänskligheten!

Duschat

Och fixat matlåda... Så klart för morgondagen =).

Skulle väl iväg och titta på fílm. Men jag vet inte om det blir något.

Magen kurrar

Dags att äta något kanske?

Svammel?

Gårdagens inlägg ser mest ut som svammel?

Huvudvärken lurade i bakhuvudet imorse när jag vaknade. Och till på köpet hade jag fått ont i ryggen. Bara på höger sida. Det har hållt i sig hela dagen och jag försöker ju undvika att det gör ont. Vilket säkert resulterar i att jag kommer få ont på andra sidan också... Överlevde ju dagens arbete och imorgon borde det vara ännu smidigare. Men det vet man ju aldrig iofs, så jag ska inte säga för mycket.

Jag har roat mig med att dricka en massa vatten idag, för det klagades på att det var därför jag hade huvudvärk. Men vattendrickandet har bara resulterat i att jag blivit kissnödig och varit tvungen att springa på toa en massa extra gånger. Huduvärken höll sig kvar. Nu har det dock börjat släppa. Skönt det!

Hej svejs

Jag har haft huvudvärk som inte velat släppa. Så jag har inte hunnit med att skriva här. Nu är det dock bättre men det har inte släppt helt. Inte så spännande att gå på jobbet med huvudvärk. Det är ju en del ljud där.

Låg och halvsov innan när Nicklas ringde, men jag drömde att jag redan pratade i telefon? Låter som febersvamlingar. Haha. Nu börjar det dock bli för sent. Borde legat i sängen redan. Men, så kan det vara.

Matlåda för imorgon är klart. Men imorgon får jag nog ta tag i nåt nytt, har varit samma i flera dagar nu.

Go natt!

Nu är det läggdags

Ska ta och krypa ner under täcket och försöka låta bli att frysa. Ny jobbdag imorgon. Full fart hela tiden. Jag behöver ett break snart!

God natt!

Torr.com

Mina händer är jättetorra? Annars brukar de ju bli det på vintern, men nu är ju våren på G. Så varför nu för?

CV och personligt brev

Jag ordnar med mitt CV och personliga brev. Har hittat ett jobb jag tänkte söka. Sen om man får det eller vill ha det i slutändan, det vet man ju aldrig. Men att söka är ju aldrig fel. Jag tror att jag skulle trivas med det här jobbet. Får väl se om mina kunskaper räcker till?


God dag

Måndag igen.

Hemma från jobbet. Senare än vanligt. Vi hade möte och sen var det lite saker som skulle fixas. Har dock varit hemma en stund. Ska bege mig ut till stallet och göra iordning allt där. Men det är så skönt nu när det är ljust länge, för då kan hästarna vara ute ett tag till. För tillfället kommer de in runt halv sju. Om ett par veckor så får de kanske vara ute tills det är dags för kvällsmat.

Solen skiner idag också! Underbart värre =)


Nähä

Nu ska jag iväg. Men inläggen verkar inte uppdateras i alla fall. Så det spelar väl inte så stor roll då.

Ha en bra kväll! Natti natt =)

En lite häftig skylt


Fler tavelfunderingar...


Den här bilden är också härlig - Linnea är fotograf


Gillar denna också!


Den här - beskuren så det bara är en fot?


Pimpa din sopptunna kanske?

Kolla här

Frågan är om soppgubbarna hittar soptunnan då? Eller om den smälter in i naturen helt och hållet, haha.


Fler bilder?


Den här är också härlig


Buspojkarna också =)

Canvas tavlor

Jag tror att jag ska ta tag i det nu. Och bestämma vad jag ska ha för bilder. Mamma tog en härlig på lilleman i veckan som jag nog ska ha på en mindra tavla. Men funderar på att ha en på Beauty på den stora som finns,
50x70cm är största storleken.

Om ni går in på fujis hemsida så kan ni kika vad det finns för olika storlekar. Jag ska som sagt bara bestämma vad jag ska ha för bilder och vilken storlek det ska vara.


Funderar på en av de här bilderna?

Eko och Maxi

Det blev en liten tur till Eko, grephuvuden och ett gäng grindhandtag. Greparna har gått sönder hela vintern, så nu hade vi en hel grep kvar och en till som gått att mocka med. Det måste vara kylan som gjort det? Annars brukar greparna minsann hålla. Men nu kan vi laga allihop. Perfekt!

På Maxi blev det morötter till hästarna, ostfrallor, kyckling, en ost och så hoppade det i en chokladkaka i korgen också. Jag förstår inte? Men den smakar inget gott i alla fall. Så det kunde kvittat. Sluta med godis igen? Men vissa veckor behövs det ju.

Sen blev det lunch på Ikea, gillar deras kyckling med strips. Och en kladdkaka till efterrätt, men den var inte heller så god. Vad är det för fel?

Igår såg jag fram emot att kunna hitta på nåt, men tja, vi hann inget mer. Som vanligt. Dags att lära sig!

Home again

Valfrihet? Visst...

Det låter alltid så bra. Att jag aldrig lär mig?


Stall avklarat

Nu är stallet klart. Mockat, fyllt vatten och vägt hö. Halmat till ena stallet. Sen har jag borstat på Janne. Massa hår lossnar det från dem nu. Vita hår överallt. Sådär roligt. Det fastnar överallt ju. Ska bli skönt om det blir vår snart.


Solen skiner och fåglarna kvittrar

Vore det inte för all snö skulle jag säga att det är vår!

Drömt lite konstigt inatt. Bland annat om tsunamis, men här var snön med i vågorna? Sen drömde jag om biggan också, men vem hon är vet nog bara hälften av mina läsare.

Idag när jag planerat sovmorgon så vaknar jag vid tio över sju! Det är för att det är ljust ute skulle jag tro. Jag behöver inte lika mycket sömn på våren, sommaren och hösten som jag behöver på vintern när det är mörkt. I alla fall så låg jag i sängen till strax efter åtta. Kom ju inte i säng förrens ganska sent igår ju.

Nu ska jag äta lite frukost och sen bege mig ut i stallet och göra allt klart där. Sen får vi se vad som händer resten av dagen. Jag fick ju valfrihet där, men har inga ideer alls.

Ha en underbar dag allesammans!

Åtgärd

Nu ska jag åtgärda dagens i-landsproblem och gå och lägga mig. Ögonen orkar inte vara öppna snart.

Så god natt! Hörs imorgon =)

Beroende?

Klicka för att se nästa bild
Den här var supersöt tycker jag!

HÄR kan man beställa dem.

blocket igen

Klicka för att se nästa bild
Typ ett sånt här. Men jag gillade stilen på det andra mer.

Blocket.se

Klicka för att se nästa bild

Ett sånt här vill jag ha, men med glas i överskåpsluckan. Och vill nog ha ett vitt. Drömmer och planerar.

Dagens ilandsproblem

Just nu är det mesta enkelt och bra. Vet ni varför?

SOLEN!!!

Den gör mig så glad. Den gör allt mycket enklare. Så jag deppar inte ihop för minsta lilla.

Men dagens ilandsproblem är i alla fall för lite sömn. Jag är TRÖTT! Jättetrött. För lite sömn. Sova ensam inatt. Första gången den här veckan. Man vänjer sig så fort vid mysigt sällskap. Ibland ihopkurade tillsammans och ibland i varsin ände av sängen, haha. Jag gillar oftast mitt space och förr kunde jag inte sova nära någon. Men nu funkar det utmärkt.


Idetorka

Vad ska vi hitta på imorgon? Jag vill inte sitta inne i alla fall. Men vad ska man göra? Får fundera på det ett tag här nu.

Min säng är belamrad

Och har så varit hela veckan. Det har ju inte spelat någon roll eftersom den stått tom. Men nu är jag trött. Så jag ska nog tömma den på saker. Tar nog inte många sekunder, men man skjuter ju alltid på allt ju. Hungrig börjar jag bli också, men jag orkar inte laga någon mat. Och en macka är jag inte sugen på.

Nähä sängen var det!


Frankrike 2009

Sitter och kikar på lite bilder. Finns ju några i datorn.

Den här bilden är från september, när vi var ett gäng som var i Frankrike.


Green Zone

Igår var vi ju på bio, jag, Linnea, Nicklas och Manne. Green Zone tittade vi på. Samma regissör som till Bourne filmerna och med Matt Damon i huvudrollen. Han spelade bra, som han nog alltid gör. Jag gillar honom. Extra snygg i militäroutfiten också. Filmen handlar i alla fall om USAs jakt på massförstörelse vapen i Irak. Matt Damon karaktär heter Miller, och han leder en egen grupp som gång på gång går på tomma gömställen, där det enligt uppgift ska finnas massförstörelsevapen. Till slut börjar han tvivla. Är allt verkligen vad det verkar? Spännande film, jag hade dock gärna hoppat de få minuterna med krigsscener, det går för fort för att se vem som är vem och vad som egentligen händer? En klart sevärd film! Den hade ju premiär igår, så ni har nog gott om tid att gå och titta om ni vill.


Päls.com

Pälsfällningen har verkligen börjat på allvar. Det är hästhår överallt, på jackan, på vantarna, på mössan, i näsan på läpparna - ja ni fattar va? Men snart är de snygga sommarpälsarna på plats (i alla fall är det så jag tänker). Idag såg det ut som någon hällt en påse mjöl över Beauty, de blir ju ganska så dammiga när man drar med borstar och piggborstar. Men jag har en annan ovärderlig sak när hästarna fäller, en svettskrapa i järn, med små taggar på. Drar enkelt bort pälsen och uppskattas faktiskt av hästarna (utom Loppan - men den herrn är lite känslig, och ännu mer i fällningstider). Så Beauty har stått och njutit när jag attackerat all lös päls på henne. Smulan var avis och ville också vara med. Hela tiden.

Nu får vi se hur lång tid det tar innan vi slipper all päls överallt. En månad? Tror ni det räcker?

Härliga väder

Solen är underbar! Jag älskar den!

Man blir på så bra humör av den. Allt blir lite enklare på något sätt.

Har som sagt jobbat idag. 6-12.15. Skulle sluta vid 12, men penselsidan skulle jobba till tio över tolv och kunde inte larma på. Jag tycker väl att de kunde slutat fem i, istället då. Men tja, jag fick stanna kvar en kvart. Så ytterligare lite extra tid på jobbet. Städade det mesta som fanns att städa idag. Och rengjorde diverse knaster. Borde få städtillägg på min lön!


Skrev jag inget igår?

Konstigt? Det var jag ju säker på. Men, men. Idag är jag i alla fall så trött att det inte finns. Skulle vilja lägga mig och sova ett par timmar. Men solen skiner ute. Så jag kommer få ångest om jag sover bort soliga timmar. Vi var på bio igår. Och det blev lite för sent i säng. Mest för att jag skulle jobba idag, och börjar vid klockan 6. Hur normalt är det egentligen att börja vid 6 en lördag?

Godispåse

Det ska jag åka och köpa mig innan jobbet. Jag var så himla godissugen igår när jag gick på jobbet. Så idag ska jag lyxa till det lite =).

Men nu är det dags att dra sig mot jobbet. Och faktiskt så skiner solen igen! Skönt. Även om det är trist att åka iväg och jobba då.

Ajaj

Det gör ont att snärta sig med en longerpisk i ögat... Inte att rekommendera om man säger så.

Varför har jag nu roat mig med det då? Lilleman behöver aktiveras och få lite bättre kondis. Så vi tog en tur ner till ridbanan. Och då lyckades jag med konststycket att misshandla ögat. Som tur är syns det inget. Men det kom en hel del tårar och tog en stund innan ögat lugnat sig.

Lillemannen då? Han tyckte det var roligt att få röra lite på sig. Lite halvotäckt med alla snöhögar som låg överallt. Många bocksprång och bakutsparkar. Hans galopp ser ut att vara helt grym. Längtar tills man får sitta på. Den är i uppförsbacke och samlad och mer som små bocksprång än som ett vanligt galoppsprång. Ska bli spännande att se om det känns lika bra som det ser ut!


Keep on moving

Idag har solen visst tagit semester igen =(

Pratade med Linnea en sväng igår, och hennes chef verkar vara den mest korkade som går på den här jorden... Jag hoppas det ordnar sig, men det måste det ju göra på något sätt.

Imorgon blir det bio med Nicklas och Manne. Green Zone ska vi se. Matt Damon spelar huvudrollen. Han är ofta riktigt bra! Bourne filmerna är ju bara så bra.

Nu ska jag dra mig ut till stallet och fixa iordning lite där. Sen får vi se vad som hinns med mer. Idag blir det pizza på jobbet, så matlåda behöver jag inte bekymra mig över =)

List it...

Nämn något som gjorde dig glad igår: att solen skiner
Vad gjorde du kl 08 imorse: då ringde larmet på mobilen
Vad gjorde du för 15 min sedan: kom in från stallet
Det senaste någon sa till dig: puss på dig
Vad har du druckit idag: juice
Vad var det senaste du åt: Frukost, aprikoskräm <3 och en smörgås
Vad är det för väder hos dig nu: solen skiner!!!
Godaste glassmaken: Choklad!!!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet:
Nej
Sover du tungt: ja ibland
Drömmer du mardrömmar: nej det var länge sen
Trivs du med ditt jobb: inte direkt
Favoritklädsel: mysbyxor och goströja
Favoritlåt just nu: 21 guns - green day
Vad ser du om du tittar till höger: en sovande muffins
Vad gör dig glad just nu: solen!
Vad ska du göra härnäst: fixa matlåda till jobbet och duscha
Höger eller vänsterhänt: Höger.
Humör just nu: ganska nöjd faktiskt
Favoritgodis: choklad
Kläder just nu: mysisar och en pike t-shirt
Sommarplaner: vaka på dräktiga hästar
Hur många kuddar sover du med: en räcker gott och väl, jag klarar mig även utan
Spelar du något instrument: nej, men spelade piano när jag var liten
Morgon eller nattmänniska: morgonmänniska
Vad är viktigast för dig: alla jag älskar
Är du kittlig: ja, inte kul
Snarkar du: tydligen gör jag det ibland
Stjärntecken: kräfta
Äckligaste insekten: älgflugor eller nä, fästingar!!!
Längtar du mest efter just nu: 9e april när jag och Linnea åker till Lanzarote!

Planering

Jag ska sätta mig ner och skriva mig en "Att göra lista".

Jisses

Idag var jag trött. Jättetrött!

Vi låg och sov så gott när det ringde, tiiidigt. Sen diverse larm och sen ringde det en gång till. Då vände jag mig och totaldäckade. Sen har jag varken hört fler larm eller när han gick iväg till jobbet. Vaknade vid tjugo i åtta när mamma skickade sms. Sen sov jag en stund till. Innan jag fick lite ångest och tog mig upp ur sängen.

Lite kallare ute idag. Men solen skiner!

Tisdag

Jag har knappt koll på vad det är för dagar. Lite grann illa. Men idag är det i alla fall 9e mars. Det är exakt en månad tills vi åker till Lanzarote! Ska bli så himla skönt. Sol och bad och ta det lugnt! Härligt värre!

Ska nog ta och läsa på lite om ön i veckan. Nu borde jag dock dra mig mot duschen.

Planering

Jag borde börja med mina planeringslistor igen. Det är så mycket som ska göras som man lätt glömmer för stunden. Och sen är det lite enklare att kunna bocka av saker man gjort. Då känner man sig duktig =).

På tal om det ska jag surfa in på ett par sidor och kolla på jackor.

Operation storstädning?

Jag borde verkligen ta tag i städningen. Mest tvätten egentligen. Och packa upp påsarna från Gekås. Lite grann ligger på sängen. Osmidigt om man kommer hem mitt i natten, men det gör jag ju inte som tur är!

Köpte en söt påsktupp som lyckades tappa sin fot. Så jag borde laga den. Klantigt att ta en sak som är trasig. Men som tur är så var det inget svårt att fixa.

=)

Så mycket gladare man blir när solen skiner. Det är inte klokt att lite solsken kan göra livet så mycket enklare?

Den här veckan är STRESS, Tizzans kontrakt med fodervärden går ut på lördag. På torsdag ska en familj som är intresserad av henne åka och titta. Ev åker vi också upp då. Kommer i alla fall veta mer senare idag.

Internationella kvinnodagen

Är det idag!


Kontrakt

Nu ska jag sätta mig och kika lite på kontrakt här. Sen är det ut till stallet som gäller. Borde nog sätta lite fart tror jag.

One more

Kläder

Skor: gympaskor!
Jeans: älskar mina bondelid!
T-shirt: någon som sitter snyggt =)
Underkläder: välmatchade

Accessoarer

Väska: varierar mig =)
Plånbok: en svart i skinn
Solglasögon: ett par favoriter som jag inte vet riktigt var jag köpt
Klocka: en vit liten med bling och en stor vit från playboy

Teknik

Tv: ingen alls just nu
Stereo: Philips från 199?, väldigt gammal men den funkar =)
Mobiltelefon: Nokia
Mp3: Samsung Ttio
Dator: Hp

Badrum

Tandkräm: Colgate tror jag
Tvål: Blåbär och Lime
Parfym: DKNY - red delicious
Medicin: ingen
Vitamin: Inga men skulle nog behöva en hel del.
Huvudvärkstablett: alvedon

Mat & Dryck

Mineralvatten: Ramlösa eller Loka
Vin: helst inte
Bröd: vitlöksbaguetter
Glass: choklad

Hemma

Säng: Ikea
Lakan: Ikea
Espressomaskin: nej
Kylskåp: ingen aning

Färdmedel

Bil: Vera!!!
Taxibolag: åker sällan taxi
Cykel: En blå Cresent

Övrigt

Frisörsalong: Olika varje gång.
Bank: swedbank.


Jag hittade en lista =)

01. Stänger du av mobilen när du sover?
Nej det var länge sen, men ibland sätter jag den på ljudlös

02. Vem såg dig senast naken?
säger faktiskt pass här

03. Hur såg du ut på högstadiet?
Hmm, så som man gjorde då, stack inte ut ut mängden.

04. Hur kommer du se ut om tjugo år?
Tjugo år äldre ;)

05. Hur var du på dagis?
Hur ska jag minnas det?

06. Hur är du att ha som arbetskamrat?
Jag stället upp när det behövs

07. Har du celluliter
Nope

08. Biter du på naglarna?
Nej

09. Har du något handikapp?
Om allergi räknas som handikapp...

10. Är du rädd för att få hängbröst?
Haha!!! Nej orka oroa sig en massa för sånt

11. Tror du att gud är en man eller en kvinna?
Vem?

12. Svär du?
Det börjar bli bättre

13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen?
Såklart, varför skulle jag inte vara det?

14. Hur homo är du på en skala 1 – 10?
Inte alls

15. Tror du på utomjordningar?
Det borde ju finnas mer liv i universum än här tycker man

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du?
Tacos, det är lite varierande i alla fall

17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på?
Något med nötter eller annat som jag är allergisk mot

18. Har du blivit arresterad?
Nej

19. Ljuger du?
Har väldigt svårt för att ljuga

20. Har du kysst en polis?
Nej

21. Är du rädd för Securitasvakter?
Haha… Borde man vara det? Jag tycker de brukar vara trevliga.

22. Har du någonting att dölja?
Nej

23. Vad har du på din nyckelknippa?
Nycklar och ett nyckelband

24. Är du/har du varit gift?
Nej.

25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta flickvännen från krogen?
Nu har jag ju ingen flickvän men ja jag skulle hämta pojkvän/vänner mitt i natten.

26. Kan du laga cyklar?
Har aldrig provat, det kanske är en dold talang?

27. Kan du fixa med bilar?
Lite samma som ovan. Men byta däck och så klarar jag av.

29. Kan du baka bröd?
Det kan jag nog lyckas med, ja.

30. Vet du hur man frostar av en frys?
Med en instruktionsbok så lyckas man med det mesta!

31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i?
Kollar ju inte på TV, men Gilmore Girls eller Familjen Machahan.


Hej i solskenet!

Solen skiner ute. Vilket är helt underbart! Man blir så mycket gladare då. Jag ska alldeles strax bege mig ut till stallet och göra iordning allt där. Sen får jag se vad som hinns med mer. Måste i alla fall ordna en matlåda att ta med till jobbet också.

Borde även ta tag i all tvätt som ligger och väntar på att få åka en sväng i maskinen. När nu det ska hinnas med?

Nähä

Om jag skulle ta och leta fram en film nu. Det där med tider vet ifan varför det finns. Folk struntar ju ändå i dem!

Panorama Club

HÄR ska vi bo.

Fullspäckad helg

Det har varit full rulle hela helgen. Har inte varit många lugna sekunder. Igår åkte jag och mamma iväg tidigt till gekås. Gick där ett par timmar. Sen åkte jag bort till Nina och Anders, där vi skulle vara på möte klockan elva. Mötet var ganska snabbt avklarat, men sen blev det lunch och fika och en massa prat. Som det alltid blir. Trevligt! Sen åkte jag tillbaka till Gekås så blev det en liten sväng till där innan vi åkte hemåt. Blev lite grann shoppat, men jag var inte riktigt på humör. Tur att det inte var shopping senare på kvällen, för då hade jag brännt många tusenlappar...

Idag har jag varit på A6 med Linnea. Vi har bokat resa! Till Lanzarote. Åker den 9e och hem igen den 16e. På mammas födelsedag. Tror att vi landade ganska så sent också. Stället vi ska bo på såg i alla fall mysigt ut. Vi valde det mindre hotellet som såg mer charmigt ut och faktiskt låg bättre till vad gällde centrum och strand. Sol och varmt skulle det vara också. Det gillar vi. Jag köpte solkräm och aftersun igår. Så nu är det bara vänta och sen kolla på vad man ska packa. Flyget går i alla fall klockan 9 från Landvetter på fredagen.

Äntligen helg =)

SÅ SKÖNT!!!

Nu är det äntligen helg. Har iofs varit det i några timmar nu. Imorgon blir det iofs upp tidigt och iväg till först Gekås och sen möte i Okome som ligger tio minuter från Gekås. Hoppas jag hittar massa roligt!

Ska hoppa i lite andra kläder nu och ta mig ner till nedervåningen.

Sovdags

Får se om jag piggnat till lite till imorgon och orkar jobba? Får väl hoppas det. Det är så surt att vara sjuk ju.

Sov gott allesammans!

Våren är på väg?

I Malmö så sopar de tydligen vägarna redan? Jaha, här är det 70cm snö... Fy vad orättvist. Inte blir det bättre av att man inte mår bra. Jag önskar att man bara fick vara frisk och lycklig jämt.


JAG SAKNAR DIG GUMMAN!!!


Burr

Usch!

Jag mår inte hundra. Idag när jag kom hem från jobbet så la jag mig en stund i sängen, och somnade. Vaknade när mamma kikade in. Efter en timme. Men sen sov jag en stund till. Så huvudvärken har i alla fall försvunnit. Men halsen är sådär och jag mår inge vidare. Får se om jag orkar jobbet imorgon. Vi skulle ju haft möte idag, men det var visst om två veckor. Suck!


Stjärnklart!!!

Istapparna hänger jättefint från stalltaket och stjärnorna lyser på himlen. Då är det underbart att bo på landet!

Nu ska jag borsta tänderna och sen hoppa i säng. Hörs imorgon!

Blä

Jag är inte pigg. Just nu sitter jag och småfryser i soffan. Halsen gör lite lite ont. Inte så farligt, men man vet att det finns där. Huvudet är segt och någonstans lurar huvudvärken. Helt seg och trött i kroppen är jag också. Får nog plocka fram vetevärmaren ikväll. För jag lär inte kunna somna annars.

Ska ju på möte imorgon, så borde inte vara sjuk då. Ska på möte på lördag också. Då blir det upp tidigt och en sväng till Ullared också. Så frågan är när jag ska hinna vara sjuk?

Dagens

Humör: Opepp| Kläder: Mjukisbyxor och fleecetröja =P | Fundering: Vad tänker du? | Innan: Wiiat lite | Nu: Väntar på att klockan ska bli lite mer innan det är fodringsdags
Gillar: att solen varit framme hela dagen! | Gillar inte: jag inte har någon ork alls | Borde: leva mina drömmar! Insikt: ibland hjälper inte ens tävlingsinstinkt....


Dagens ilandsproblem

Är att mjölken är nästan slut så jag kunde inte dricka oboy innan. Bäst att spara till frukosten!

Utmanad av Johanna

Så här går det till...

 

-Varje "spelare" börjar med att skriva 6 egendomliga/underliga saker om sig själv.

 

-Bloggare som blir "tagna" ska skriva 6 saker om sig själva i sin blogg & samtidigt 
ange reglerna för spelet. Tillslut väljer bloggaren 6 nya bloggare & gör en lista av deras namn.

 

-Efter det är gjort skriver han lr hon en kommentar i deras gästbok för att låta dem veta att de 
är tagna & att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

 

Här är 6 speciella saker om mig:

1. Jag är envis som få
2. Jag får oftast som jag vill - kvinnlig list
3. Jag är en grym skådespelare om det behövs
4. Jag är mästare på att lista ut saker med bara litelite information
5. Jag minns en massa saker, dock inte de jag skulle vilja minnas
6. Jag tar åt mig när folk gnäller på min vikt, det kan vara svårt åt andra hållet också...


Jag utmanar
Emilie
Lina
Lisa
Cissi

Emelie
Annika


nu ska jag gå och lägga mig

Natti natt!

Dagens ilandsproblem

Att jag har lite för många saker inplanerade som jag inte minns och som kommer samtidigt. Får se hur jag lyckas dirigera allt.


Dagens

Humör: Nöjd| Kläder: Mjukisbyxor och fleecetröja =P | Fundering: Varför jag inte planerar ordentligt för? | Innan: Varit i stallet | Nu: Gå och lägga mig
Gillar: att jag och Linnea kommit en bit på vägen med vår resplanering | Gillar inte: att våren känns så långt borta | Borde: inte sitta vid datorn Insikt: ingen alls idag

En stolpe kort...

Döm om min förvåning när jag är på väg från stallet mot huset med vattenhinkarna och ser att Loppan är hos Lilleman. VAD? Vad i hela världen gör dem i samma hage? Och hur har Loppan hamnat där? Säger till mamma som är precis innanför dörren innan jag springer bortåt - Ta med en påse hö.

Jaha, hur ska det här gå tro? Lilleman är hingst och gick ihop med Loppan innan, men var för tuff så Loppan fick gå själv. Efter ett tag fick Lilleman gå själv istället för han var för tuff mot Cirren också. Men idag tyckte Loppan visst att det var lekdags? När han ser mig komma springande så visar han att här finns det minsann ingen grind, jag kommer matte. Och Lillemannen följer såklart med. Två lösa hästar utan grimmor. En hingst. Perfekt. De kommer i alla fall fram snäll till mig och jag är nöjd att jag har havre i fickorna när sånt här händer. Lockar med dem mot mamma som kommer med en påse hö. Mamma tar med Loppan mot stallet och jag tänker göra detsamma med Lilleman innan jag kommer på att leda honom lös när Janne och Windy går precis vid stallet kanske inte är världens smartaste ide? Så jag stoppar honom och väntar på att mamma ska komma med en grimma.

Sen var det bara att gå bort och kolla in vad som hänt. En lång bit av staketet låg i hagen, en stolpe var av och en annan uppryckt. Få ner stolpar nu är omöjligt. Det är tjäle i marken. Så vi blev lite osams jag och mamma. Som tur är så rinner det av oss fort och vi fick ner stolpen hjälpligt. Jag hällde en hink vatten om så den skulle frysa fast... Vi får hoppas att det fungerar.

Hästarna var hela och gick precis som vanligt. Vad som hänt får vi aldrig veta. Men åh vad jag skulle vilja kunna prata med djur!!!


Underbart väder

Har det varit ute idag! Solen har strålat hela dagen. Så vackert. Jag var i Habo idag. På Previa och gjorde en hälsoundesökning för att jag fått fast. Det var iofs i höstas, men tja jag hade missat ett samtal från Previa och sen tog det väl ett par månader innan hon ringde igen. Det var faktiskt när vi var på väg till fjällen.

I alla fall så hörde jag bra, jag hade inget kolestorolvärde alls, låg bra i blodvärde och blodsockerhalten. Dock hade jag lågt blodtryck 105 genom 70. Synen behövde jag inte kolla eftersom jag har linser och går på undersökning en gång i halvåret.  De kollade längd och vikt och sa att jag borde äta upp mig ett par kg.

Den här lilla bloggerskan ska gå och lägga sig

Dags för sängen nu. Snart ringer klockan igen. Jag undrar varför man utsätter sig för det här? Man lever för att jobba. Är inte det sjukt? Gahh, jag behöver semester från allt snart tror jag.

Nä, sängen var det! Natti natt!

Dykaren

Tittade på film i söndags morse. Dykaren, en svensk film. Tyvärr rätt kvalitet på filmen så jag tror att vi missade en del?! Helt okej film var det i alla fall. Jag trodde att det var åt rysarhållet lite, men det var det inte alls.


Dagens ilandsproblem

Är nog att ingen har tid att prata med mig. Haha, men jag överlever väl det också!

Politiker bloggar om Göetborg Horse Show

Moderaten Jan Hallberg bloggar om Göteborg Horse Show. Lite kul tycker jag nog.

Nötallergi???

Fler intressanta artiklar på expressen.se.

Jag är allergisk mot björkpollen och även mot nötter. Björkpollen är bekräftat eller vad man nu säger med ett allergiprov, det visade även på allergi mot gråbo, katter och kaniner, bland annat. Nötter känner jag av liksom jag känner av äpplen, päron och andra stenfrukter. Nu senast var det Kiwi, det var dock i samband med pollenallergin och efter det har jag inte vågat prova igen. I vilket fall så är det inte roligt att vara allergisk. Tänk att kunna äta alla de där sakerna!

Jag blev lite sugen på vitlöksbröd

Så jag ska slänga in ett par stycken i ugnen nu tror jag. Jag undrar hur nyttigt det är på en skala? Vitlök är ju bra i alla fall. Kanske piggnar jag till lite då. För jag är inte helt fit for fight känner jag. Tappar lätt all ork och det är inget roligt alls. Skulle behöva vila upp mig ett tag tror jag. Eller nåt. På lördag blir det i alla fall lite shopping! Det gillar vi =)

Läsk - en bov i livet?

Läser en INTRESSANT artikel på Expressen.se. Egentligen fungerar ju vatten och mjölk precis lika bra som läsk. Jag dricker mycket hellre vatten när jag äter chips tex, nu är ju iofs inte chips heller nyttigt. Men jag är i alla fall inte dubbelt onyttig då... Men Fanta Pinapple är så himla gott. Haha.



Och eftersom jag inte gillar Coca Cola så måste jag ju vara lite duktig =P

Tak efter tak rasar in

Nu idag har bla ett tak på ett Ica Maxi rasat in och en del av taket på IKEAs lager uppe på Torsvik har också rasat. Tänk vad smart om taken skottats innan det blev blötsnö av det hela och ännu tyngre. Mamma och jag diskuterade det igår och då berättade hon att hennes jobbarkompis som bodde i mullsjö hade ett hus som klarade av ett snötryck på 100kg/m2. Innan det blev töväder, när det bara var pudersnö, så vägde det 140kg/m2. Vi har i alla fall skottat stalltaket ett flertal gånger. Annars hade nog i alla fall utbyggnaden gett med sig, för fy fan vad tungt snö är!


Solen då?

Det snöar ute. Och det har snöat hela dagen. Det började väl i natt någon gång. Vad ska man säga? Jag orkar inte med det här jävla vädret längre.

Imorgon ska jag till Previa, hälsokontroll när man blir fastanställd... Det blev jag i höstas. Men det är väl som med allt annat i Sverige. Inte så noga. Inte så bråttom, innan det händer något. Då blir det ett jävla liv.

Dagens

Humör: Trött | Kläder: Mjukisbyxor och fleecetröja. | Fundering: Vad ska man bli när man blir stor? | Innan: Varit i stallet | Nu: Slappa hela kvällen =)
Gillar: Alla mina vänner | Gillar inte: All snö!!! | Borde: Bara ta det lugnt Insikt: Att det snurrar för fort just nu...

80-talister

** Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
** Vi som lärt oss räkna genom att räkna antal pet-flaskor som behövs pantas för att köpa 100 st 50-örestuggummin
** Vi som slog in skolböckerna i diverse fina skydd för att vi behandlade dem med respekt
** Vi som kan skillnaden mellan discodans och tryckare
** Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
** Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
** Vi som någon gång har haft en OKEJ-poster upphängd på väggen
** Vi som samlade på allt - främst kapsyler
** Vi som var den första generationen som kunde zappa mellan Skurt och Björnes magasin
** Vi som i våra egna dagböcker inte kunde undvika att använda samma fraser som i "Berts Dagbok"
** Vi som försökte allt vad vi kunde att bygga lika fina trädkojor och hitta lika coola "gömställen" som det fanns på TV
** Vi som förmodligen var den sista generationen att motta hemstickade tröjor och sockar från våra far/mor-mödrar
** Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning och dessutom fick lära våra föräldrar hur de kollar sin mail
** Vi som visste skillnaden mellan att ringa billiga lokalsamtal och dyra riksamtal
** Vi som trodde att vi blev rika när guldtian ersatte papperstian
** Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
** Vi som hade kvar Sovjet i kartboken hela grundskolan (trots upplösningen)
** Vi som trodde att pins i stil med "Rör inte min kompis" skulle förändra världen
** Vi som förtjusades av att leka med slime ifrån Buttericks
** Vi som började "hänga med våra polare" när det blev för ocoolt att "leka med våra kompisar"
** Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
** Vi som fick hjälpa läraren att trycka på play på videoapparaten
** Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor eller spelkort för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
** Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
** Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
** Vi som gick från altavista till eniro och från eniro till google
** Vi som frågade chans på någon ny varje vecka
** Vi som hittade på ett eget språk för att kunna sjunga med i engelska texter
** Vi som drack Cuba Cola och Jaffa
** Vi som läste OÄ i skolan
** Vi som var närvarande medan myrornas krig fortfarande gick på TV
** Vi som var för coola för vanliga sällskapsdjur och skaffade vandrande pinnar och tesvamp
** Vi som åkte båt till Danmark
** Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
** Vi som tvingades runt för att sälja bingolotter varje vecka
** Vi som fick fler finnar av Clearasil
** Vi som hade påtvingade brevvänner i grannorten
** Vi som läste Lyckoslanten
** Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
** Vi som var med på rökrutornas tid
** Vi som hade Filmnet långt innan Canal+
** Vi som drömde om att ha en egen rökmaskin hemma
** Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
** Vi som tryckte på play på kassettbandspelaren till vår Commendore 64 och sen kunde gå och göra något annat i 20 minuter medans spelet laddade
** Vi som lämnade Bingolotto samtidigt som Leif Loket Olsson
** Vi som lät mamma fläta hela håret i små flätor när håret var blött, och sen sov på dessa under natten för att få vågigt hår till kommande skoldag
** Vi som hade en väldigt härdad men ändå öm nintendotumme
** Vi som hade våra första slagsmål genom att tävla om vems farsa som var starkast eller hade farligast yrke
** Vi som införde pizza, kebab och tacos i svensk husmanskost
** Vi som dansade så långa tryckare att vi klibbades fast i varandra
** Vi som fortfarande kan dansa Macarena till punkt och pricka
** Vi som är de sista att komma ihåg movieboxen
** Vi som var de första i backen med snowboard
** Vi som använde telefonkort och beeper innan mobilernas tid
** Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
** Vi som använde sockiplast för att förhindra det groteska vårtspridandet
** Vi som spelade snake på datorn som små innan det dök upp på mobiltelefonen i tonåren
** Vi som fortfarande säger Domus, Obs eller Servus i stället för Coop
** Vi som älskade bockastyren och max antal växlar på cyklar
** Vi som hade föräldrar som inte helt förstod att varumärken betydde allt på skolgården
** Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
** Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då ICQ faktiskt fungerade alldeles utmärkt
** Vi som har försökt att säga krankelibrankelfnatt eller tjillivippen för att se om det gav någon effekt
** Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel
** Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
** Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."
** Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk
** Vi som drev våra föräldrar galna med monotona piptrudelutter från ett hypermodernt gameboy i bilen
** Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
** Vi som hade gameboy color med färgrannt hölje, inte färgskärm
** Vi som utan besvärliga åldersgränser sprang upp och handlade Blend Ultra (!) till våra mammor
** Vi som åt Bamse-meal på Clock innan vi upptäckte Happy Meal
** Vi som vek alla våra nya tjugokronorssedlar till skjortor
** Vi som käkade Raider och inte Twix!
** Vi som hade en hel hylla med filmer som vi spelat in från TV på kassetband
** Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)
** Vi som hade bänkar med lock på
** Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
** Vi som gick omkring med väldigt korta magtröjor med oanständiga texter på de ännu ej utvuxna brösten och kunde göra så för att våra föräldrar inte förstod texten som stod på engelska
** Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet
** Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp
** Vi som hade skateboards med bromskloss
** Vi som vattenkammade vårt hår inför lågstadiediscona
** Vi som glömde skrivstilen snabbare än vad vi lärt oss den
** Vi som vet hur man gör popcorn på spisen
** Vi som va med när 50-lappen kom och tyckte att det va jätte praktiskt


Det är ju sjukt hur mycket som stämmer!!!

RSS 2.0