Danmark soon

Snart åker jag och Lisa med Connemara Västs resa till Danmark. Det kan bli bra med ett litet avbrott i vardagen.

Tyvärr

Räcker tiden inte till, till allt jag vill. Just nu får bloggen lida. Samt min mail där det finns 40 olästa mail... Just nu hinner jag inte med det heller. Ska gå upp och plocka fram ridkläderna och rida Loppan. Det får bli dagens motion.

Jodå

Jag lever MEN jag har flyttat och har inget bredband. Därav urkass uppdatering här. Sen har jag inte haft någon tid över alls. Har inte öppnat min egen dator sen i lördags när det var inflyttningsfest.

Nu är jag tröttare än tröttast och funderar starkt på att lägga mig och sova. Imorgon kommer hovslagaren så upp tidigt. Sen blir det fullt upp hela eftermiddagen. På lördag ska jag jobba och sen kika på när arbetskompisarna spelar Paintball.

Söndagen ska nog vikas åt städning och lite fix.

God morgon

Nu är semestern slut på riktigt. Dags att bege sig till jobbet. Har precis ätit frukost.

Hoppas att första delen av dagen (jobbet) går fort och smidigt så jag kan åka hem och fortsätta med renovering! Ska slipa klart och  måla sänggaveln innan vi fortsätter med tapetseringen, mamma jobbar ju till fyra.

Men nu är det dags att åka. Ha en superdag allesammans, hörs senare!

Tapetsering

Jag har varit i huset nästan hela dagen. Det är en hel del kvar att göra och på lördag är det ju inflyttningsfest. Men nu har vi tapetserat halva sovrummet! Men det är verkligen en massa kvar att göra, så det blir lite sömn den här veckan. Får sova igen det på söndag!

Imorgon är det jobb igen. Så dags att gå och lägga sig. Måste slänga in bilderna jag har på datorn sen.

Tills dess får ni nöja er på den här på mig och Kickan!


Shoppingdag

Igår hade jag en shoppingdag. Var en sväng runt i second hand butikerna och kikade och sen var jag och Lisa på MediaMarkt, K-rauta, Ikea och Ekholms. Sen tog jag en egen sväng på Ikea och fick med mig en lampa hem.

Nu ska jag bort till huset och slipa på väggarna. Vilket kommer vara JOBBIGT eftersom jag roade mig med att slipa en massa igår också. Sen var jag chaufför inatt. Så jag somnade vid någon gång efter tio sen ringde Nicklas vid elva och mamma precis när vi lagt på. Och vid ett så ringde mamma igen och jag kravlade mig upp och åkte bort till drottningstorp och hämtade dem från kräftskivan.

Bilder kommer när jag lagt in dem i datorn! Men väggen i Tv-rummet är klar nu =) Blev superduper fint!

Nu åskar det

Nu åskar det här.

Har fått svaren på blodprovet och det var negativt för anaplasma och borrelia!!! Nu ska vi bara komma fram till vad det är som är fel. Veterinären kommer om en halvtimme-timme.


Några svar från blodprovet

Lågt antal vita blodkroppar och en del andra värden som lågt väldigt högt. Så veterinären trodde på en infektion. Och inte anaplasma, vilket nog faktiskt känns bra. Svaren på anaplasma var inte klara än, så vi ska ringa labbet vid fyra.

Nu försöker vi få tag på falköpingsveterinärerna. Så de kan komma och undersöka henne.

Blodprovet har anlänt

Äntligen, Beautys blodprov hade kommit fram till Skara idag. SKÖNT!

De hade redan börjat analysera det. Så hoppas på att analyserna går fort och de hittar vad som är fel. Hon står inne nu för det regnar ute. Men det verkar som det ska vara ganska kasst väder hela helgen så får väl gå igenom regntäckena. Men känns sådär när hon har lilla Kickan vid sidan.

Tapetsering påbörjad

Nu har vi tapetserat 2/3 av väggen i blivande tv-rummet. Supersnyggt blir det, men nu har klockan blivit lite för sent för att göra klart det. Så vi har avslutat för dagen och tar nya tag imorgon igen.

Har tagit lite bilder, men orkar inte lägga upp dem nu. Får ta det när jag har tid.

Natti natt!

Wii Sing

Läste reklambladen som hamnat i lådan idag, och i mediamarkt bladet hittade jag Wii Singstar, ett sånt ska jag köpa till nästa helg =).

Sen tror jag att jag ska köpa Blondinbellas bok egoboost.

Ikväll blir det nog tapetsering.


Solen skiner himlen är blå

Men jag är inne. Har ingen motivation till något alls. Borde göra en hel massa saker. Men det får bli någon annan dag. Nu är Beauty på väg ut att beta igen efter en liten vilopaus. Det gör gott i hjärtat!

Se upp hundarna



Från New York post.

Tack för att du väntar

Ditt samtal är viktigt för oss - tack för att du väntar.

Vad ska jag göra då? Har ringt posten för att ta reda på var vårt brev tagit vägen med blodprov. Allt ska visst jävlas. Hoppas att det hamnat rätt i alla fall. Men det hade inte kommit med posten de fick imorse. SUCK!!!

Bedtime

Ska alldeles strax gå och lägga mig. Idag har jag tittat på TV lika länge som jag gör på ett par månader... Har kollat på nästan hela Linas kvällsbok, den hade redan börjat när jag slog på. Sen såg jag någon film om Poker, efter det filmen som Oceans filmerna är baserade på (säger man så?). Och sen var det någon film med cowboys men det började åska så den såg jag bara en bit på början.

Nu ikväll har jag kikat på Lyxfällan och sen Final Call, den har jag sett innan, men den är riktigt bra!

Men som sagt, strax läggdags. Bara ett go natt samtal kvar. Natti natt!

Blodprov på väg

Idag har veterinären äntligen varit här och tagit blodprov på Beauty. Så det är lagt på lådan till Skara djursjukhus, hoppas det kommer svar imorgon eftermiddag.

Rensa rensa

Jag har rensat i min favoritlista. En del gamla bloggar har fått se sig slängda i papperskorgen, speciellt såna som är inaktiva. Har även sorterat om lite så jag bara har favoritsidorna kvar vad gäller annat.

Väntar på att klockan ska bli fyra så veterinären kommer. Blodprov ska skicka till Skara!

Nästa Zlatan?


Sov gott

Farmor dog inatt. Vi har inte haft mycket kontakt alls de sista åren. Så jag vet inte riktigt vad jag känner. Förra året när hon brutit lårbenet var jag och lillasyster på Ryhov och hälsade på. Det var sista gången vi sågs.

Sov gott farmor!

Så mycket

Det är mycket nu. Egentligen vill jag bara skriva. Skriva tills jag inte orkar. Men jag tar mig inte tid för det.

Det har varit en jobbig helg och början på veckan, det fortsätter visst så...

Solen skiner

Och Beauty går i hagen och betar!!! Bara 37,9 i temp sista gången jag tempade. Så förhoppningsvis går det åt rätt håll nu. Men jag vågar inte ropa hej, för tempen har gått ner och gått upp innan. Men nu äter hon en hippotrim kur i alla fall. Det verkar som hon svarat på den.


Tom

Jag vet inte vad jag ska skriva? Beauty är fortfarande hängig. Febern har gått ner lite grann och hon har betat ganska nöjt någon timme nu på kvällen. Men just nu ligger hon bredvid Kickan här utanför. Man känner sig väldigt maktlös när man inte har en aning om vad det är som inte är bra.


En nöjd dam en vårdag för några år sedan


Tv rummet

Här är tapeterna som ska vara en fondvägg i tv-rummet. Tre väggar är vitmålade, så nu är det bara tapeterna som ska upp. Får se när det blir. Hoppas vi ska hinna med det någon dag i veckan.


Svårt att se såhär, men det är i alla fall Easy up från Boråstapeter från kollektionen Garden


Tapetlim

Var först inne på Happyhome i torsdags när jag och mamma var i stan. Men de kunde inte få hem tapeterna förrens idag. Gick in på Colorama som sa att det var inga problem att beställa så de var på plats på fredagen.

Känner såväl igen deras logga, kör en hel del rollerset till just Colorama. Haha.

Tapeter???

Jag vet inte vad jag ska ha för färg i mitt sovrum? Dagens I-landsproblem. Men måste snart bestämma mig. Kan ju inte renovera i alla evighet...

=(

Febern ger sig inte. Den går ner på eftermiddagarna men går sen upp igen. Ska in till Habo och hämta ut medicin senare. Hoppas det hjälper. Jag hatar att se mitt hjärta så hängig.


PAUSE

Jag skulle behöva trycka på pause. Finns det en sån knapp på en människa?

Snart är det dags att börja jobba igen. Hur man nu ska hinna med allt då? Ibland så skulle jag vilja lämna allt, bara smita min väg. Lämna allt och alla och få vara med mig själv. Kasta telefonen i en sjö och sen kan ni försöka få tag på mig.

Det finns några underbara som hindrar mig. De som får mig att le. Att någon som inte kan prata kan göra så stor skillnad är imponerande! Bara att höra Beauty gnägga högt igen, det värmer genom hela hjärtat! De är anledningen att jag är kvar i Sverige, och kommer förbli!

Lite piggare

Nu äter Beauty och verkar lite gladare! Tempen är nere på 38,5! 

Lite roliga nyheter

Fick ett mail från Olivia som köpte Cirion att de varit och tävlat igår, tredje plats och nästan 65%! Ny tävling nästa helg, då ska jag hålla en tumme =)


Det är tråkväder

Har ingen motivation alls att skriva nu. Beauty har i alla fall ätit lite gräs, alltid något. Men mest står hon och vilar. Fortfarande feber. Hoppas att medicinen hjälper ner den lite sen.

...

Fortfarande feber =( trots medicin. Har pratat med veterinären som tycker att vi ska avvakta tills imorgon. Då får vi ta ett blodprov. Sen kommer ju det ta ett par dagar. Usch och fy, det är inte roligt när djuren är sjuka.


Finaste flickan och jag på en tävling

Go natt

Nu ska jag gå upp och göra kudden sällskap. Tror att den saknar mig!

Natti natt allesammans!

Hörnskåp =)

Nu har jag köpt mig ett hörnskåp! 195:- kostade det. Överkomligt pris =) Men det ska målas vitt har jag tänkt mig.


Lite bilder

Innan jag går och lägger mig så ska jag slänga in lite bilder från målningen av väggarna.


Första målningen


Valvet


Det tar sig


Färdigt! Målade fyra! strykningar, den sista var kanske inte nödvändig, men jag ville hellre måla en gång för mycket än att man ska störa sig på att det är flammigt.

Tanken var att vi skulle tapetsera idag, men det blev ändrade planer eftersom mitt hjärta blev sjuk. Är hon piggare imorgon så hinner vi kanske få upp tapeterna.


Tråg och färgblandare


Tråg och roller med rulle


Och väggfärgen

40 graders feber

Inte jag, tyvärr. Utan Beauty. Hon har varit lite hängig idag, så vi tog tempen och den visade på 40,1 grader. Stackars liten älskling. Ringde veterinären som skrev ut metacam. Hon verkar inte dålig på några andra vis utan bara feber. Hade hellre haft febern istället för henne. Det är jobbigt med djur, man vet inte vad det är som inte är bra. Det hade varit bra om man kunde prata samma språk!


Mitt hjärta

Dags att bege sig

Bort till huset. Ska måla väggarna en gång till nu tänkte jag. Ska bli kul att se hur det ser ut därborta nu, för det var ganska mörkt igår när jag var klar.

Bilder kommer upp senare!

Boråstapeter

Mina tapeter har kommit =)

Så jag ska åka in till stan och hämta dem sen!

Lifes a rollercoaster


Shoppingdag

Hann inte med att ens öppna datorn imorse...

Vaknade vid halv åtta första gången, men idag bestämde jag mig för att ha sovmorgon. Så jag sov till strax efter nio i alla fall =). Sen åt jag lite frukost och tog cykeln bort till huset och målade golvlisterna för andra gången. Sen tillbaka hem, det går alltid segare hemåt på cykeln?

Efter det har jag och mamma varit i stan. Först var vi på erikshjälpen i stan och sen samma affär fast i huskvarna. Letade sänggavel och sängbord. Men hittade ingen som jag ville ha. Däremot hittade jag ett hörnskåp!!! Hoppas på att det passar in fint i huset nu bara. Tror att det ska målas, men är inte säker. Fast träfärgat vill jag nog inte ha det. Har inga bilder nu. Så får ta det när jag åker bort.

Så nu har jag tänkt att bläddra lite till i ridsport och sen ska jag cykla bort och måla lilla rummet. Förresten, beställde tapeter på Colorama, de ska komma till imorgon lovade dem, så hoppas verkligen de gör det. 309:- rullen. Hutlösa priser ju. Och då var de ändå billiga i jämförelse... Hallen ska jag måla med vanlig färg. Men ett till rum ska ju tapetseras. Får se vad jag hittar för tapeter dit. Måste ta tag i det ordentligt snart. För inflyttningsfestern är om två veckor...

Köksbordet på plats


Såhär ser det ut i köket nu

Bilder från golvlistmålning

Fortsätter med lite bilder för vad är det man säger? En bild säger mer än tusen ord?!


Först ska man sätta maskeringstejp


Lite mer tejp


Tröskeln är målad


Såhär såg trösklarna ut innan


Sommar = glass

På sommaren så äter vi en massa glass. Nu de sista veckorna antar jag dock att glassförsäljningen inte gått lika lysande som den gjorde i början av juli. När jag var inne på Ica häromdagen så köpte jag med min en låda med plopp hem. Helt okej glass. Men ingen wow.


Fotosession

Här kommer en liten bildbomb =)


Bamse


Kickan


Kolla söt Gosan som kikar in i kameran <3

Fotosväng

Nu blir det en fotosväng i fölhagen. Det gäller att passa på när vädret tillåter (när det inte regnar...)

Vi var ute en sväng innan idag och det är superfin bakgrund på fältet med gulnade långa strån av timotej och hundexing.

Måla och pyssla

Jag funderar lite på vad jag ska göra sen när jag är klar med huset. Pyssla och fixa är ju superkul. Och avslappnande!

Jag har varit borta i huset några timmar och målat lister. Nu är det 16 timmars torktid på färgen, så nästa strykning blir imorgonbitti tänkte jag. Sen hoppas jag kunna måla väggarna imorgon också. Så vi kan tapetsera så snart som möjligt. Har börjat fundera om lite vad gäller soffa. Så vi får se hur det blir. Men en i skinn är givet i alla fall.

Lycka är


Fina hästar betandes i sommarhagen!!!


Bloggtorka

Och så tog tiden slut för bloggande, igen. Hann inte med igår. Lär inte hinna med idag... Jag ska fakstiskt bege mig bort till huset och måla väggar och lister.

Imorgon blir det en sväng in till stan med mamma, då ska jag nog köpa tapeten till tv-rummet. Ska bara ha en fondvägg där tänkte jag. Och hittade en fin tapet när jag var inne i lördags. Från borås-tapeter. Så om jag målar allt idag. En gång nu och sen en gång ikväll. Så kanske, kanske kan vi tapetsera det rummet imorgon!

Kanske skulle jag även passa på att köpa golvlister när vi är inne. Så blir köket ganska så klart också. Det saknas ett par hyllor där iofs. Glömde faktiskt ta kort igårkväll när jag var borta. Men nu står köksbordet på plats och det finns en lampa i taket. Tur att jag har en så snäll mamma som hjälper mig =)


Här ska målas idag, rummet i bakgrunden är sovrummet

Lite bilder från gårdagen

Här kommer några bilder från igår när jag var borta och pysslade.


Tassar på för golvens skull


Mina köksstolar!!! Är riktigt nöjd med dem!


Min lilla pall


Min fina irländska hylla, de två krusen köpte jag för 20 och 25 kronor. Teet kommer från Irland


Ett av köksfönstrena, här står numer köksborder framför


Andra köksfönstret och min irlandshylla


Vy från huset

Bilder på väg

Håller på att ladda in lite bilder i datorn. Ska lägga upp lite från köket så fort det går.


Städa och dona

Har varit i huset några timmar nu på kvällen. Städat och fixat iordning. För det var kaos därborta. Men nu ser det helt okej ut. I köket saknas bara köksbordet. Så jag ska försöka få bort det imorgon. Annars är det ganska bra ordning där =). Det behövs några hyllor och ett par krokar. Och sen är det listerna också. Får ta en sväng in till byggmax någon dag och införskaffa lister.

Blir inga bilder idag, för jag är totalt slut. Imorgon ska jag INTE ställa klockan. För första gången på jag vet inte hur länge. Ska bli skönt att sova i min egna säng!

Go natt!


Skåp nummer två

I brist på annat intressant att blogga om just nu kommer här en bild på mitt andra skåp. Långt ifrån så välfyllt som glasskået ;). Men jag ska köpa vanliga tallrikar och djupa tallrikar. 

 

Trötterli trött

Jag skulle nog behöva få sova ut någon dag. Det är full fart all day long. Och halsen är fortfarande inte bra. Så det är väl säkert därför jag är seg. 


Glas och muggskåp inflyttat

God morgon!

Hann inte med att blogga igårkväll. Sorry för det. Idag är det regn ute igen. Trist som bara den. Jag vill ha sol och värme ju. Det är inte det minsta roligt att det regnar hela ens semester =(

Jag och mamma ska röja lite på vinden nu. Och sen ska jag nog åka bort en sväng och städa lite i huset.

Igår blev vi klara med allt porslin... Det tog ett tag att diska allt. Men nu står allt i hyllorna.


Ordning och reda!!!

Diska diska diiiska

Jag är fortfarande inte klar med disken... Var borta i huset ett par timmar innan. Men sen tittade solen fram så då tyckte jag det var dags att åka hem igen. Funderar på om jag ska pumpa luft i däcken på cykeln och cykla bort en sväng och diska det sista?

Sen har jag tänkt hinna rida Loppan också.

Mot huset

Nu ska jag bege mig bort mot mitt hus. Mitt hus, det låter konstigt att säga. Nu ska jag vänja mig vid att säga hemma också...

Tar med kameran så jag ska nog hinna med att lägga upp lite bilder här sen. Tänkte diska klart all disk och sen kanske börja slipa på golvlisterna i det stora rummet. Där vi ska tapetsera först.

Vi hörs senare!

Telefonsamtal från söder

Har pratat med finaste Johanna i ett bra tag. Var lite för länge sen nu, men vi har nog båda haft ganska så fullt upp i sommar. Båda är mitt uppe i flytt.

Men som alltid när vi pratar blir det CONNEMARA snack och lite killar och annat som hänt. Men som sagt mest av allt connemaror. Vi diskuterade hur få hingstar det finns i Sverige nu. Det ramlar ifrån några stycken men tillkommer för få. För några år sedan var det ett 40-tal nu är de 30 på listan i livet och 5-6 stycken av de används inte i aveln. Lite hingstbrist. Men just nu kanske det är så att stoägare inte betäcker för det har varit dåliga tider. Förhoppningsvis vänder det snart.

God morgon

Hann inte med att blogga igår när jag kom hem från stan. Var bara hemma någon timme innan jag åkte igen. Kvällen spenderades först framför spisen, vi lagade hemgjorda hamburgare och chili cheese. Riktigt gott blev det. Ingen av oss orkade äta upp! Middagen intogs framför TVn och slutet av Days of Thunder med Tom Cruise. Den är riktigt bra den filmen. Ni som inte sett den borde sen den! Efter det roade vi oss med lite bilspel men tröttheten knackade på bådas axlar så vi slocknade i sängen ganska fort.

Jag vaknade vi sju imorse... Somnade om en stund och sen begav jag mig hemåt. Väl hemma så blev det en rundtur i alla hagar för att hälsa på hästarna och se till så alla mådde bra. 

Planer för dagen är att slipa och måla lister och trösklar i huset. Och kolla på tapeter. Ska kika lite nu. Har nog bestämt hur jag ska ha i ett av rummen. Där blir det vita väggar och en fondvägg. Så stora rummet och hallen kvar att fundera över.

Förresten, det skulle vara bra väder idag. Men när jag körde hem så regnade det... Humpf, SMHI i ett nötskal? Var tog sommaren vägen? Jag har faktiskt semester...

RSS 2.0