Hmm

Det borde väl inte vara alltför svårt va?

2 st  morot/morötter
600 gram  nötkött
2 st  gul lök(ar)
3 msk  vetemjöl
4 dl  vatten
1,5 tsk  salt
10 st  kryddpeppar, hel
3 st  lagerblad

Tillagning

Kalops: Skär köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Skala och skiva löken. Bryn köttet och löken i smör, lite taget. Lägg efter hand över i en gryta. Strö över mjölet. Rör om så mjölet fördelar sig. Tillsätt vatten, salt, kryddpeppar och lagerblad. Låt kalopsen koka på svag värme under lock ca 1 1/2 timme. Rör om då och då.

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Lägg ner dem när 30 min av koktiden återstår.
Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Kalops
recept från http://www.tasteline.com/Recept/kalops

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0