Det var på tiden!

Vägen till Mullsjö rustas upp
Under gårdagen kunde vi berätta att regeringen beslutat sig för att inte satsa några pengar på en Götalandsbana. Men Jönköpings län går inte lottlös ur regerings satsning. Totals lägger man 850 miljoner kronor på olika vägprojekt runt om i länet.

För kommunerna i Vätterbygden är det en satsning på riksväg 26 mellan Mullsjö och Månseryd samt riksväg 31förbi Tenhult som väntar.
358 miljoner kronor avsätts för ombyggnation av väg 26 mellan Mullsjö och Månseryd. Det blir en mötesfri väg med delvis ny sträckning.

- Vägsträckan är olycksdrabbad och det är en stor lättnad att den nu finns med i de infrastruktursatsningar på nästan 500 miljarder som planeras för de kommande åren, säger Andreas Carlson, ordförande i Kristdemokraterna i Mullsjö.
- Att vägen byggs om är viktigt för utvecklingen av Mullsjö. Vi har i dag bra förbindelser via tåg och buss, men Mullsjö upplevs fortfarande ligga ganska långt bort från Jönköping.

Redan nu har ju ombyggnaden av riksväg 31 inletts. Där satsar regeringen 203 miljoner på en mötesfri väg. Miljoner satsas även på riksväg 40 där det ska satsas på en ny stäckning förbi Eksjö samt en upprustning av sträckan Nässjö - Eksjö.

Från jntt.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0